Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponovno pred sudom

Optuženi za ubojstvo starice pokušao se objesiti uoči suđenja

franko valić
Goran Kovačić/PIXSELL
11.10.2011.
u 14:17

Franko Valić (23) lani je osuđen na 28 godina zatvora zbog ubojstva i silovanja susjede u Podhumu kod Rijeke.

Franko Valić (23) pokušao se objesiti plahtom u riječkom zatvoru, neslužbeno doznajemo, no spašen je na vrijeme i nakon liječničke obrade jutros je iz pritvora doveden u sudnicu riječkog Županijskog suda gdje mu se na ponovljenom suđenju na teret stavlja ubojstvo i silovanje 73-godišnje susjede Antonije Lolić u kolovozu 2009. godine u Podhumu kraj Rijeke.

Prošle godine Valić je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 28 godina. Za silovanje sudsko je vijeće Valića osudilo na osam godina zatvora, a za teško ubojstvo kojim je htio prikriti nedjelo izrečena mu je kazna dugotrajnog zatvora od 21 godinu. Valiću je izrečena i sigurnosna mjera obveznog psihijatrijskog liječenja. Presudu je Vrhovni sud ukinuo.

Valić je na suđenje koje je zatvoreno za javnost pristigao vidno mršaviji i "usporen" zbog terapije koju prima nakon jučerašnjeg pokušaja samoubojstva. Kazao je da se ne smatra krivim ustrajući i dalje u tvrdnji, jednako kao na prošlom suđenju, da je ubojica njegov otac koji je podmetnuo dokaze protiv njega. Jučer je saslušano osam svjedoka, među njima i optuženikov otac, koji su ponovili iskaze s prošle rasprave, a sutra bi svoj iskaz trebala dati i Valićeva majka.

Valićeva obrana najviše očekuje od sutrašnjeg iskaza vještaka koji je u svom nalazu i mišljenju dopustio mogućnost da je nesretna Antonija Lolić umrla tijekom silovanja što bi značilo da nije bila riječ o teškom, smišljenom, nego o običnom ubojstvu. Tužitelji pak Valića terete da je nakon provale u kuću nasrnuo na susjedu, silovao je, a potom ugušio kabelom usisavača da bi sakrio tragove prethodnog zlodjela. Obrana je najavila i nove dokazne prijedloge kako bi se provjerili iskazi nekih svjedoka.

Komentara 12

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
14:42 11.10.2011.

Ovaj za silovanje i ubojstvo susjede dobio 28 godina, istina, za sad nepravomocno, a onaj za ubojstvo sopstvene majke tek 15 godina ... Mislim, gdje je tu logika, .. Normalno, ja ne kazem da je ovaj dobio preveliku kaznu, vec,c, ocu da kazem da je tip zbog ubojstva rodjene majke dobio premalo ... Ili, mozda mu to dodje kao olakotna okolnost, kad se radi o rodjenoj majci, .. tak bar ispada u ovom slucaju .

CH
chemica
14:47 11.10.2011.

Ako je psihički bolestan, zašto je bio u zatvorskoj ćeliji?

TO
Toni50
19:25 11.10.2011.

umrla tijekom silovanja što bi značilo da nije bila riječ o teškom, smišljenom, nego glupom o običnom jeftinom usputnom normalnom blagom \"ebačkom ubojstvu\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije