Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOPORABA PRAVA DJETETA

Optuženi roditelji koji su bebu od sedam mjeseci ostavili pred župnim dvorom

Djevojčica pronađena u Sesvetama
Foto: Policijska uprava zagrebačka
31.01.2018.
u 16:52

Riječ je o slučaju koji je šokirao javnost, a djevojčica, u tom trenutku stara svega sedam mjeseci pred župnim dvorom u kolicima je ostavljena 20.srpnja 2017. u večernjim satima

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv roditelja koji su prošlog srpnja u Sesvetama pred župnim dvorom ostavili bebu.

Riječ je o slučaju koji je šokirao javnost, a djevojčica, u tom trenutku stara svega sedam mjeseci pred župnim dvorom u kolicima je ostavljena 20.srpnja 2017. u večernjim satima. Majka je optužena da je dijete ostavila namjeravajući je trajno napustiti, a djevojčici se srećom ništa nije dogodilo jer su stanovnici tog naselja čuli njezin plač pa je nađena malo nakon što je ostavljena.

Njezini roditelji optuženi su zbog povrede prava djeteta: otac zato što nije prijavio njezin nestanak niti je išta poduzeo da djevojčicu nađe, dok je majka optužena i da je drugo dvoje djece od 2014. do ljeto 2017. često ostavljala samu i bez nadzora.

Komentara 3

VO
vodopad
18:38 31.01.2018.

jedna stvar je interesantna zašto bebe uvjek ostave ispred župnog ureda crkve karitasa crvenog križa a niked ispred lojekakvih nevladini udruga koje se kite pravima i zaštitom djeteta

DU
Deleted user
20:44 31.01.2018.

Recimo da se njih ostavi usred pustinje Atakama pa sa meditiraju malo i životu i riditeljskoj ljubavi

PR
prigorka
01:52 20.02.2018.

tragedija, jadno i ne opravdano,djaca su naj vece bogatsvo ,kakvi su to ljudi,bez morala i ljudstva, trebaju hitno lijecenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije