Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Optuženi da su varajući na PDV-u došli do 444.097 kuna

Porezna uprava
Igor Kralj/PIXSELL
09.02.2021.
u 08:57

Tužiteljstvo je u optužnici tražilo da se 57-godišnjaku produlji istražni zatvor zbog opasnosti  od ponavljanja djela, a taj je prijedlog suda prihvatio

Trojica muškaraca u dobi od 57, 27 i  36 godina optuženi su za više djela utaje poreze i krivotvorenja isprava, a optužnicu je protiv njih podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Prema optužnici, 57-godišnjak se tereti da je od 2017. do 2020. u više navrata neoriginalnim pečatima i neoriginalnim faksimilima navodnih djelatnika carinskih ureda ovjeravao  račune i zahtjeve za povrat poreza na dodanu vrijednost. 

Tako je, navodi se u optužnici, prikazivao da je roba navedena u tim računima napustila teritorij Republike Hrvatske. Temeljem takvih zahtjeva je tražio i dobio povrata PDV-a te si je pribavio nepripadajuću imovinsku korist od  444.097  kuna
Druga dvojica optuženika terete se da su zajedno s 57-godišnjakom u listopadu i studenom 2020. u Zagrebu, pribavili  neistinitu dokumentaciju koja je poslužila za neosnovani povrat poreza na dodanu vrijednost. Tužiteljstvo je u optužnici tražilo da se 57-godišnjaku produlji istražni zatvor zbog opasnosti  od ponavljanja djela, a taj je prijedlog suda prihvatio. 

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
09:13 09.02.2021.

Balkanski domoljubi koji se snađu, srede i urede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije