Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH ustupila postupak

Optuženi bojnik tvrdi: S poda sam pokupio pištolj i dao ga policajcu

knezović
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
15.04.2015.
u 20:45

Toga dana pucano je iz najmanje osam pištolja. Knezović je nakon nereda pobjegao u Zagreb gdje je i danas

– Bio sam blizu stadiona Pecara i vidio sam policajce prema kojima su išli navijači Sarajeva. Policajci su već tada bili ugroženi jer su navijači hodali prema njima, noseći razne predmete. U jednom trenutku policijski kordon probilo je vozilo, a netko je vikao da to vozilo prevozi ranjenika. To me vozilo udarilo, zbog čega sam pao na zemlju.

Dvije čahure pokraj tijela

Kada je vozilo prošlo, navijači Sarajeva i dalje su išli prema policiji i mještanima, odnosno masi u kojoj sam i ja bio. Netko je iz te mase povikao: “Uzmite pištolj policajcu jer on ne smije pucati!”, a odmah potom njih nekoliko uspjelo je izvući policajcu pištolj iz futrole. Iz tog je pištolja ispaljeno pet hitaca u zrak, a na njemu je bilo nekoliko ruku. Nakon paljbe pištolj je pao na tlo, a ja sam ga uzeo i vratio policajcu kojem je uzet. Rekao sam mu: “Prijatelju, ja sam Oliver Knezović i nisam huligan, već ti vraćam pištolj zato što sam i ja bio u policiji i vojsci, a tebi je to dobro da ne izgubiš posao!” Otišao sam do Pere Galića, koji je radio u kriminalističkoj policiji u Širokom Brijegu i sve mu prijavio, a on mi je kazao: “Svaka čast, prijatelju!” – kazao je u obrani Oliver Knezović (41), diplomirani ekonomist i odlikovani bojnik, optužen za ubojstvo Vedrana Puljića (24), navijača Sarajeva, 4. listopada 2009. u Širokom Brijegu.

Knezovića se tereti i za pokušaj ubojstva još šestorice navijača Sarajeva istog dana, a optužnicu protiv njega nedavno je potvrdio zagrebački Županijski sud, i to nakon što je BiH Hrvatskoj ustupila kazneni progon.

Osim Knezovića, u BiH je bio osumnjičen i policajac Dragan Vujević, iz čijeg su pištolja, prema optužnici, ispaljeni hici koji su usmrtili Puljića. Istraga se protiv obojice vodila u BiH, a u jednom trenutku Knezović, koji uz BiH ima i hrvatsko državljanstvo, došao je u Hrvatsku te se predao policiji. Slučaj je i balistički zanimljiv zbog toga što se u prvom trenutku nije moglo ustanoviti iz kojeg je oružja Puljić ubijen. Naime, nakon kaosa izazvanog navijačkim neredima, s poprišta je oduzeto čak 45 komada oružja kalibra 9 milimetara te jedan kalašnjikov.

Pronađeno je i 15 čahura kalibra 9 milimetara, a vještačenjem je ustanovljeno da su hici ispaljeni iz barem osam policijskih pištolja.

U optužnici se sada tvrdi da dvije čahure kalibra 9 milimetara nađene pokraj Puljićeve glave odgovaraju pištolju policajca Vujevića. Sam Vujević, koji je bio pritvoren u BiH, opširno je iznio svoju obranu opisavši kako mu je otet pištolj. Osobu koja mu je otela pištolj opisao je kao jačeg muškarca visokog oko 180 centimetara, a Knezovićevo ime prvi put spominje u kontekstu toga da je od nadređenih doznao da je iz njegovog pištolja netko ubijen te da je Knezović bio taj koji je pucao.

Broj barutnih čestica

Drugi svjedoci iskazivali su i kako je više policajca pucalo, jedan je kazao da je vidio Knezovića s pištoljem u ruci, no kazao je i da je pištolj bio uperen u zrak. Zanimljivo je i da su na Vujevićevu pištolju nađeni isprepleteni otisci papilarnih linija više osoba te da je na rukama Vujevića i Knezovića nađen gotovo istovjetan broj barutnih čestica – kod jednog 33, a kod drugog 34.

>> Terete ga za ubojstvo navijača i ranjavanje šestorice

Komentara 2

KR
kruško1
22:08 15.04.2015.

a sta su mislili ,doci palit i rusit ,,,e eeeee

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
06:14 16.04.2015.

Hrvat ubio hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije