Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČIN U ČITLUKU

Optužen jer je petero civila usmrtio nožem

Nož
Dino Stanin/PIXSELL
16.07.2021.
u 07:49

Optužen je da je neutvrđenog dana od kraja siječnja do početka veljače 1993. u Čitluku kao pripadnik paravojne postrojbe "75. motorizirane brigade vojske" tzv. Republike Srpske Krajine, počinio zločin

Muškarac (49) optužen je za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, a optužnicu je protiv njega podiglo Županijsko  državno odvjetništvo u Splitu.

Optužen je da je neutvrđenog dana od kraja siječnja do početka veljače 1993. u Čitluku kao pripadnik paravojne postrojbe "75. motorizirane brigade vojske" tzv. Republike Srpske Krajine, počinio zločin za koji je sada optužen.

U optužnici se navodi da je 49-godišnjak više drugih za sada nepoznatih pripadnika iste paravojne postrojbe nožem usmrtio petero hrvatskih civila. Tužiteljstvo je tražilo i da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
08:07 16.07.2021.

Balavac koji je tada imao 21 godinu. U kakvom okruženju punom mržnje moraš odrastati da sa 21 godinom ideš klati ljude, k tome civile? To je već patologija.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:58 16.07.2021.

Baciti gladnim vukovima.

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
08:39 16.07.2021.

to je njihov pustice ga jer fale dokazi ha,ha,ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije