Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.02.2014. u 12:00

Milanović ne zna tko kupuje limuzine, a znao se rugati kad je o tome odlučivao, potpisao je odluku, postavio šefa za javne nabave, a i predsjednik je Vlade

Evo teme za tabloide, šeretski je dobacio premijer lani u rujnu na sjednici Vlade kad se odlučivalo o najmu vozila, na što mu je potpredsjednica Vesna Pusić prišapnula: “Zašto si ih upozorio!?” “Tabloidna tema” nakon nedjeljnog teksta u Večernjem listu postala je udarna medijska tema od koje ni premijeru više nije do šale. Vladajući su se jučer maksimalno angažirali kako bi popravili negativni imidž zbog nedostatka premijerova osjećaja za realnost i socijaldemokratsku komunikaciju s javnošću, osobito nakon što je posve ozbiljan uspio izustiti: “Ja ne znam tko kupuje i odlučuje u kojem će se autu tko voziti.”

To što premijer ne zna i jest problem iako, dakako, nije njegov posao da se brine o karakteristikama i cijeni vozila. Ako to ne zna, onda nije trebao ni zbijati šale na tu vječnu temu medija. Onda nije trebao ni potpisati Vladinu odluku o uvjetima korištenja službenih automobila, mobilnih telefona, redovitih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te načinu odobravanja službenih putovanja. Kao da na aferi razmetne županice Marine Lovrić Merzel s audijem premijer i Vlada nisu ništa naučili, već se još u prvim reakcijama služe njezinim neukusnim argumentima o uštedama i za stepenicu nižoj klasi, koje je pod pritiskom javnosti čak i tvrdokorna županica povukla odustavši od skupe službene limuzine. Dok je ministru Željku Jovanoviću, a on tvrdi i nekim ministrima, tek dan poslije došlo u glavu da se ne trebaju voziti u kočiji, ali mogli bi biti moralni barem na razini sisačko-moslavačke županice.

Mnogi su, ponukani premijerovim neznanjem, bili uvjereni da se iza sporne narudžbe limuzina krije hadezeovac jer tko bi drugi u jeku bitke za štednju, kad nema novca za obranu od poplave, inzulin ili Imunološki zavod i kad vladajuća elita govori kako suosjeća s onima na minimalcu, bio u stanju podmetnuti 20 službenih limuzina po cijeni od po 650.000 kuna. Kad tamo, predstojnik Državnog ureda za središnju javnu nabavu koji je ugovorio kupnju limuzina esdepeovac je Dario Janković, koji je na tu funkciju došao baš na prijedlog premijera Milanovića, koji je podržavao i Jankovićevu kandidaturu za karlovačkog gradonačelnika. A Milanović kaže kako “ne zna tko kupuje i odlučuje u kojem će se autu tko voziti”!? Janković se jučer ogradio kako je narudžbu 20 limuzina dobio od stručnih službi po ministarstvima. “Ministarstvo radi specifikacije, mi ih standardiziramo”, rekao je i dodao kako je natječaj proveden i ne može se poništiti.

I onda se javio premijer, ovaj put naoružan znanjem o nabavi limuzina za ministre, kazavši da je sve rađeno po zakonu i da se potpisana nabava mora poštovati. Šteta je što je premijer našao rješenje prema kojem ministri neće biti kažnjeni tako da se moraju voziti u spornim limuzinama kao stalni podsjetnik na njihovu vladavinu iako će to biti jednako opterećenje za porezne obveznike. Umjesto da Vlada svojim odnosom prema javnom dobru i moralu bude primjer svima na županijskoj i lokalnoj razini, dakle umjesto da se pošalje poruka da, ako se ministar može voziti u “kočiji”, onda mogu i svi ostali, vladajući su maksimalno postavili ljestvicu. Tako visoko da se moram ispričati razmetnoj županici Marini Lovrić Merzel na kritici njezine bahatosti i socijalne neosjetljivosti.

Komentara 104

Avatar jure23
jure23
12:38 18.02.2014.

10 zapovijedi ove vlade 1. povećaj porez, nedaj im da žive 2. uzmi im lovu za legalizaciju 3.uzmi im lovu za energetski cerifikat 4.podigni cijenu svih režija 5.ne dozvoli referendume 6.oduzmi im imovinu i prodaj strancima 7. uzmi im lovui im lovu za ispuštanje CO2 8. mlade pošalji iz države 9. smanji braniteljske mirovine i plaće 10. sav novc daj našim partijskim drugovima

LE
LeonardS
13:47 18.02.2014.

Narod mora izači na izbore i to već na ove za EU , ako vladajučim prođe prvi sa liste neka mu je sa srećom

KN
Književnik
12:45 18.02.2014.

Dolje lopine i lopuže svih boja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije