Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDNJI POZDRAVI

Tuga u Studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu: Građani se opraštaju od nesretne djevojke

Zagreb: Upaljene su svijeće na mjestu nesreće u kojoj je smrtno stradala pješakinja
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/9
26.06.2021.
u 23:00

Stotine studenata okupile su se u studentskom domu kako bi odali čast i oprostili se od preranog odlaska 20-godišnje djevojke.

Prijatelji i obitelj okupili su se na mjestu nesreće kod Studentskog doma Stjepan Radić gdje je tragično nastradala 20-godišnja djevojka koja je prelazila cestu.

Posljednje pozdrave uputile su joj i stotine studenata u studentskom doma koji su upalili svijeće u domu i na mjestu nesreće. Svećenik don Damir Stojić, studentski kapelan obratio se studentima koji su se došli oprostiti od djevojke, a potom su se riječ preuzeli i studenti. 

Facebook grupa studentskog doma ispunjena je molbama za tišinu i porukama solidarnosti i podrške prema prijateljima i obitelji preminule djevojke. 

Podsjetimo, vozač motociklista (21) se bez dozvole za upravljanje motociklom marke Honda imotskih registarskih oznaka kretao  južnom kolničkom trakom Jarunske ulice u smjeru sjeveroistoka. Za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu, a s njim je na motoru bio 20-godišnji putnik koji također za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu.

Dolaskom do kućnog broja 5, prešao je preko uzdužne neisprekidane crte na sredini kolnika na sjevernu kolničku traku te pretjecao osobne automobile koji su se kretali južnom kolničkom trakom Jarunske ulice i približavali obilježenom pješačkom prijelazu.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza naletio je na 20-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik Jarunske ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza, a kretala se prema sjeveru. 

Zagreb: Upaljene su svijeće na mjestu nesreće u kojoj je smrtno stradala pješakinja
1/9

Nakon naleta, u nekontroliranom kretanju, vozač je prešao preko južne kolničke trake te je izletio izvan kolnika, naletio na rubni kamen te udario u stup javne rasvjete.

Od posljedica prometne nesreće pješakinja je preminula te je njezino tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice, gdje je zadržan na liječenju.

Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu uz asistenciju ekipe za očevide.

Protiv vozača podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227., stavak 1., 2. i 6., Kaznenog zakona Republike Hrvatske. Promet je bio obustavljen zbog obavljanja očevida na dionici Jarunske ulice od raskrižja sa Selskom cestom i Haberleovom od 0.50 do 4.55 sati.

Ključne riječi

Komentara 46

TO
TORQUEMADA
23:46 26.06.2021.

Maknuti takve iz prometa, zatvoriti na dugo vrijeme i sačuvati druge živote, pa i njegov. Razmisliti o doživotnoj zabrani upravljanja vozilima za takve. Jadni roditelji te djevojke!

Avatar kenshi
kenshi
00:00 27.06.2021.

Mi u Hrvatskoj smo pod opsadom poremećenih manijaka koji neznaju upravljati motornim vozilima!

RI
riki0607948
23:35 26.06.2021.

zašto uvijek mora poginuti nevin....a ubojica na motoru prođe bez ozljeda,to nije pravedno!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije