Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRKVA

Oprost i ženama koje su pobacile

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
01.09.2015.
u 15:00

Papa Franjo potvrđuje i kako se univerzalni oprost može dobiti i pohodom Svetim vratima

Svi svećenici, a ne samo biskupi ili "misionari milosrđa", moći će odriješiti grijeha žene koje su pobacile i koje su se pokajale i zatražile oprost, napisao je papa Franjo u pismu danas objavljenom i upućenom predsjedniku Papinskog vijeća za evangelizaciju mons. Rinu Fisichelliju.

"Božji oprost svima koji su se pokajali ne smije biti uskraćen, posebno ne kada se iskreno srce približi sakramentu ispovjedi da bi se ostvarilo pomirenje s Ocem", napisao je Franjo te naglasio kako je zbog toga odlučio da svim svećenicima, tijekom Svete godine milosrđa koja započinje 8. prosinca ove godine, povjeri mogućnost davanja oprosta i "od grijeha pobačaja za one koji su ga proveli i zbog toga se iz srca pokajali i zatražili oprost".

U istom pismo papa Franjo traži i veliku amnestiju za sve osobe, koje su i zaslužile kazne, ali su zatim shvatile da su počinile nepravdu i iskreno se žele uključiti u život društva i pridonijeti mu poštenim ponašanjem.

Papa je u pismu utvrdio i kako zatvorenici u zatvorskim kapelama mogu dobiti odrješenje grijeha i ako svaki put kada prođu kroz vrata njihove zatvorske ćelije uputu svoje misli i molitvu Ocu. Ta njihova gesta neka znači za njih kao prolazak kroz sveta vrata, jer Božje milosrđe može transformirati srca i pretvoriti zatvorska vrata u iskustvo slobode.

Papa Franjo potvrđuje i kako se univerzalni oprost može dobiti i pohodom svetim vratima koja će biti otvorena u svim katedralama ili crkvama koje će odrediti biskupi, osim dakako na četirima papinskim bazilikama u Rimu.

>> Djevojčica (11) rodila dijete nakon što ju je silovao očuh

>> U bolnici u Varaždinu najviše je pobačaja jer su – jeftiniji

Komentara 18

MI
milemiler
16:14 01.09.2015.

Franjo tvrdi slijedeće: 1. Pakao ne postoji (znači Isus laže) 2. Vanzemaljci postoje (čudno da Isus nije ništa znao o njima), iako nisu predočeni nikakvi dokazi za njihovo postojanje Franjo ih namjerava krstiti i izmijeniti s njima znakove mira, kakoko je sam izjavio. Vjerovali ili ne! 3. Komunisti (prema Franji) zajedno s pripadnicima svih vjera vjeruju u istog Boga, to što su komunisti po defaultu ateisti Franjinoj logici nije nikakva prepreka. 4. Ateisti (i svi ostali) dolaze sigurno u raj jer pakao ionako ne postoji (vidi točku 1) 5. Pederi ne čine ništa loše, bar ništa što bi Franjo bio spreman osuditi. To što čitava biblijska tradicija STROGO osuđuje homoseksualnu praksu Franju nimalo ne zbunjuje. 6. Biblijski izvještaj o stvaranju je figurativan baš kao i povijesnost Adama i Eve, a vjerojatno i Noe i njegove korablje. 7. Teorija evolucije je točna, ljudi su nastali od majmuna, a taj proces (evolucijski) postajanja čovjeka čovjekom nije mogao u svojem "stvaranju" Bog nije mogao zaobići čak ni da je htio. Tako tvrdi Franjo. 8. Gospa iz Međugorja nije poštanska službenica (ne radi na šalteru). Kako to Franjo zna, ha, vjerojatno mu je objavljeno s više instance. Na stranu to što on misli da je on sam (prema svemu što radi i izjavljuje) ustvari najviša instanca. Bog je ionako za Franju više manje sporedna figura koja više podsjeća na budističkog impersonalnog boga. 9. I za kraj : prema Franji imati osoban odnos sa Isusom izvan katoličke crkve kojom on (Franjo-bog) predsjeda je OPASNO!!! -Vjerovali ili ne!!! Ima toga još puno, ako želite saznati više pogledajte ovaj JUČER uploadani video : https://www.youtube.com/watch?v=_gVUxgmn_sc

Avatar @promatrač
@promatrač
21:56 01.09.2015.

A ako je tvrdio da je čovjek postao od majmuna onda nije ništa drugo nego majmun.

Avatar @promatrač
@promatrač
20:36 01.09.2015.

Iduća vijest će biti da Papa misli da Papa više nikom ne treba i da je bolje da katolici postanu protestanti ili još bolje muslimani, a najbolje crveni boljševici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije