Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno na sjednici

Oporba napustila sjednicu nakon Ronkovog vrijeđanja Šolića

sjednica
Duško Mirković/Pixsell
10.12.2010.
u 22:38

To se dogodilo nakon što predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Štajduhar na zahtjev Ante Šolića, predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a nije prekinuo i opomenuo gradonačelnika Zdravka Ronka.

Vijećnici koalicije HDZ/HSP dr. Ante Starčević te vijećnik HSLS-a Nino Smolčić napustili su večerašnju sjednicu Gradskog vijeća Požege prije njezinog završetka.

To se dogodilo nakon što predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Štajduhar na zahtjev Ante Šolića, predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a nije prekinuo i opomenuo gradonačelnika Zdravka Ronka (SDP) koji ga je vrijeđao.

Raspravljajući o nedavno osnovanom novom društvu Crvenog križa grada Požege Šolić je kazao da vijećnici SDP-a nemaju pravo se žaliti da gradsko vodstvo nije moglo uspostaviti komunikaciju s gradskim Crvenim križem koji je pokrivao cijelu Požeštinu jer njihov gradonačelnik Ronko svojim ne dolaženjem na koordinacije gradonačelnika i načelnika županije pokazuje kako nije za suradnju.

– Takvo ponašanje gradonačelnika koji kao svoga predstavnika šalje druga Čolaka je jedna vrsta ponižavanja – kazao je Šolić.

Gradonačelnik mu je na to vrlo brzo odgovorio.

- Optužen sam ovdje da slanjem Čolaka na koordinaciju gradonačelnika i načelnika posramljujem našeg dragog župana. Ubuduće ću gospodine Šoliću na koordinaciju slati vas ne samo da ga ponizim nego da ga debelo posramim. Kada god bude koordinacija slobodno otiđite, ja sam vas ovlastio – poručio je gradonačelnik za čijeg govora je već Šolić tražio od predsjednika Vijeća da ga prekine.

Kada to nije učinjeno oporbeni vijećnicu su ustali i otišli.

Na sjednici se burno raspravljao i o prijedlogu proračuna za iduću godinu kojeg je oporba ocijenila vrlo lošim zbog čega je vijećnika Nino Smolčić ispred HSLS- a uputio novi prijedlog proračuna. On je ponovno zatražio da se tvrtki kamen-Ingrad čiji čelnici služe zatvorsku kaznu oduzme nagrada grada Požege.

Komentara 11

ZK
ZKaquila
08:41 11.12.2010.

Genijalne li oporbe kad joj je na čelu Ante Šolić! Čovjek je totalni promašaj. Pobjegao iz Nove Gradiške i odmah ga postavili za šefa HDZ-a u Požegi. Znači da u Požegi nema dostojnog Požežanina da vodi stranku nego je to mjesto za skandaloznog Šolića. Šolić ima medicinsko uvjerenje da nije mentalno zdrav jer je prije više od 20 godina otišao u invalidsku mirovinu kao psihički bolesnik! Treba li više o njegovoj vjerodostojnosti i o sramoti požeškog HDZ-a?

ZI
zippa1
20:47 11.12.2010.

moj gospodine ZKaquila ne vidim razlog da tako teške rijeći govoriš o gospodinu Anti šoliću

BR
brkić
21:52 11.12.2010.

...pa iz ovoga se ne vidi da je Ronko bilo s čim uvrijedio Šolića nego baš suprotno,Ante Šolić je uvrijedio magistra Ivana Čolaka.Uvreda je tim i veča zbog toga što je Šolić završio osnovnu školu tek u 23 godini života a magistrat če mu HDZ vjerovatno dodjeliti posthumno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije