Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahtjev poslan na Pantovčak

Donosimo što je oporba pisala Milanoviću u zahtjevu za izvanrednom sjednicom Sabora

Zagreb: Predsjednik Zoran Milanović održao je izvanrednu konferenciju za novinare
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
18.07.2023.
u 13:49

Zahtjev opozicije predsjedniku države u kojem ga traže da zatraži sazivanje izvanredne sjednice Sabora je upućen. Iza zahtjeva stoji kompletna oporba izuzev Domovinskog pokreta.

Kako doznajemo u zahtjevu predsjedniku oporba upozorava na ugroženu stabilnost trodiobe vlasti, pišu kako građani zbog štrajka u pravosuđu ne mogu ostvarivati svoja temeljna prava, ali i da je ozbiljno ugroženo gospodarstvo jer ne rade javni registri. Pišu predsjedniku i kako je izvanredna sjednica potrebna jer je potrebno rasvijetliti sve oko plinske afere koja potresa HEP i Vladu.

Podsjetimo, kako doznaje Večernji list, preko vikenda je već bilo određenih kontakata između Ureda predsjednika i nekih saborskih klubova na tu temu. Prošlog tjedna sam predsjednik, upitan hoće li tražiti izvanrednu saborsku sjednicu, tu opciju nije do kraja odbacio. Kazao je kako mu se oporba još uvijek nije obratila sa zahtjevom te da će vidjeti što će učiniti ako mu taj zahtjev dođe. Zanimljivo je i da je naglasio kako bi sazivanje sjednice na taj način bio presedan i korištenje ustavne ovlasti koju do sada nitko nije koristio.

POVEZANI ČLANCI: 

Iako je točno da bi traženje sjednice na ovaj način bio presedan, isto je tako činjenica da do sada nismo imali sedmotjedni štrajk zbog kojeg je pravosuđe u potpunom kolapsu i uslijed kojeg, što se u ponedjeljak isto doznalo, premijer ne želi primiti i na tu temu razgovarati s predsjednikom Vrhovnog suda. A briga o funkcioniranju sve tri grane vlasti, od kojih je jedna u kolapsu zbog štrajka, itekako spada u ustavnu ovlast predsjednika države pa će definitivno biti zanimljivo čuti što će predsjednik, dođe li mu zahtjev oporbe na stol, doista napraviti, ali i kako će svoju odluku obrazložiti.

>>VIDEO Bulj izbačen sa sjednice Sabora: "Ideš na more? Je l' ti Pavo plaća?!"

 

Komentara 21

BA
bacenheider
14:35 18.07.2023.

Sto se ustrucava neka sazove izvanrednu sjednicu.Da je on samo upola podigao plate u svom mandatu koliko je Plenkovic podignuo sad nebi bilo nigdje strajka.Zaduzio nas 70 miljardi i uspio smanjit plate,regres,bozicnice i putne troskove svima u javnim i drzavnim sluzbama.Novinarima i oporbi koja je tad bila vladajuca ne pada ni na kraj pameti da ga to piza!

Avatar Cro_Puppy
Cro_Puppy
14:52 18.07.2023.

Ne popuštati Milanovićevim besmislenim eskapadama. Njegovo je darivati čokoladice djeci i gledati kako od države plaćeni zborovi plešu narodno kolo u nošnjama. Malo je pretjerao s kojekakvim izjavama, a kad se ustanovilo da konzumira teška opojna sredstva počeo je iskakati iz okvira. Plenki, vraćaj to natrag u kavez, zaključaj i baci ključ.

DU
Deleted user
14:05 18.07.2023.

Mulanovica proruska oporba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije