Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet ga zaposlili

Opet radi u HAC-u iako je bio nezakonito zaposlen

hac
Žarko Bašić/PIXSELL
19.09.2012.
u 10:01

Robert Grbavac bio je vozač predsjednika uprave Dražena Guština, sad je vraćen u HAC preko agencije za zapošljavanje

Uprava Hrvatskih autocesta ponovo je zaposlila Roberta Grbavca koji je kratkotrajno radio u HAC-u početkom godine na mjestu vozača predsjednika uprave HAC-a Dražena Guština iako za to nije imao uvjete, što je utvrdio i Državni inspektorat kad je proveo nadzor u toj tvrtki.

Prema nalazu Inspektorata iz travnja ove godine, R. Grbavac, koji je bio zaposlen u HAC-u nakon što je tu tvrtku preuzela sadašnja uprava, nije ispunjavao posebne uvjete za zasnivanje radnog odnosa. Grbavac je i prije nalaza Inspektorata sporazumno raskinuo ugovor o radu s HAC-om nakon što je to naredio tadašnji ministar Zlatko Komadina jer je Grbavac bio zaposlen kao i još pet drugih osoba bez prethodno provedenog javnog natječaja. Inspektorat je pak utvrdio da za njihovo zapošljavanje HAC nije ni morao raspisati natječaj, ali je utvrdio da Grbavac i tajnica člana uprave HAC-a Narzia Dalsaoa Jelena Perica nemaju potrebne uvjete za radna mjesta na koja su zaposleni. No, Grbavac pet mjeseci poslije opet radi u HAC-u.

>>Rodbinske veze šefova u HAC-u: na plaći muževi, žene, sinovi...

Ali ovaj put je u HAC došao posredovanjem agencije za privremeno zapošljavanje. I to kao cestar, ali je nekoliko dana, priznaju to i u HAC-u, radio opet i kao vozač predsjednika uprave, i to, kako tvrde, kao zamjena vozača iz ureda uprave koji su bili na godišnjem odmoru. U HAC-u tvrde da je izbor radnika za sezonsko zapošljavanje, prema uvjetima natječaja, izvršila tvrtka Adecco, a da Grbavac ima formalne uvjete za radno mjesto cestara – osnovno osmogodišnje školovanje, rad sa sitnom mehanizacijom te valjanu vozačku dozvolu B-kategorije. U HAC-u pak radi 2800 ljudi, a predsjednik uprave si je za zamjenskog vozača odabrao baš sezonskog radnika koji nema ni uvjete potrebne za to.

Ključne riječi

Komentara 8

ME
Medici
10:12 19.09.2012.

U zemlji lopovluka i korupcije..., sada su se dohvatili nekog vozača dok direktori i dalje kradu, muljaju i sl.(ovo se ne odnosi na HAC nego na sve državne firme). No, i malom djetetu je jasno što se želi sa HAC-om. Državna firma koja jedina još donekle dobro stoji i posluje, samim nepotrebnim povećanjem cestarina prije turističke sezone (a mi smo kao turistička zemlja) počela je biti uništavana od maćehe države. Umjesto da se smanje cestarine, privuku korisnici Maćeha radi suprotno a sve u cilju pada vrijednosti firme te prodaje iste u bescjenje...a zaposlenici i svi građani sve to samo promatraju...kako smo mi jadan narod. Hvala.

Avatar tkozna
tkozna
10:16 19.09.2012.

Župan Koprivničko Križevačke ŽUpanije Darko KOren primio je nezakonito Denisa Maksića na posao. Nakon 3 godine suđenja Sud Republike Hrvatske je pravomočnom presudom naredio da se isti ima odmah otpustiti sa radnog mjesta u Županiji. No niti 20 dana poslije otpuštanja (provjeriti dali je u tom periodu Maksić bio na godišnjem ili bolovanju) isti se pak prima na isto radno mjesto sa kojeg ga je Sud Republike Hrvatske otjerao. Kako pravda može pobjediti kraj ovakvih vlastodržaca.Inaće u KKŽ većinu drži SDP.

DO
doktorica
10:03 19.09.2012.

pa radi i dalje jer šoferi znadu mnoge tajne i informacije,sjetite se samo Luke Rajića!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije