Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karlovčani se boje liste čekanja

Opća bolnica u Karlovcu u reformi gubi 30 kreveta?

Karlovačka bolnica od danas smanjuje “hladni” program, nema pregleda za sve koji nisu hitni
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
12.12.2023.
u 14:05

Ravnateljica bolnice Ivana Kovačić tvrdi da nije točno da će bolnica izgubiti jedan odjel. Dodala je da će bolnica i dalje pružati najbolju skrb i usluge pacijentima

– Nikakva odluka o budućem ustroju Opće bolnice Karlovac još nije donesena. Prijedlog Ministarstva zdravstva jest da ubuduće bolnica ima 60 kreveta manje, no prijedlog je Uprave bolnice da se broj kreveta smanjuje za 30 ležaja, što bi bilo optimalno rješenje sukladno potrebama. Također, nema govora o ukidanju odjela u bolnici – napominje Ivana Kovačić, ravnateljica Opće bolnice Karlovac, u priopćenju. Time je i Uprava bolnice, kako navodi, htjela stati na kraj nizu krivih informacija koje se ovih dana iznose u javnosti vezano za sudbinu ove županijske bolnice koja će u idućoj godini, kao i ostale bolnice u županijama, potpasti pod upravu Ministarstva.

Iz karlovačkog su SDP-a izrazili zabrinutost za sudbinu bolnice navodeći informaciju kako će Opća bolnica Karlovac, koja se ujedinjuje s Općom bolnicom Ogulin, ubuduće imati 60 ležaja manje, po nekoliko u nizu odjela, čime bi bolnica, rečeno je u javnosti, pala u nižu kategoriju te kako će Odjel za oftalmologiju biti potpuno ukinut, pa će građani liječenje morati potražiti u drugim gradovima. Boje se i da bi ovakvom reformom i liste čekanja za preglede u Karlovcu i Ogulinu mogle postati znatno duže. Iznijeli su podatak da se na ultrazvuk dojke čeka više od 239 dana, ali i da bi moglo doći do pada razine zdravstvene usluge u Karlovcu. Takvo restrukturiranje, po SDP-u, povlači zaključak da država jača velike centre – KBC-ove.

VEZANI ČLANCI:

– Opća bolnica Karlovac i dalje će pružati najbolju skrb i usluge pacijentima, uz, kao i do sada, maksimalan trud, znanje i angažman svih njezinih liječnika, sestara, tehničara i drugog osoblja. Stoga pozivamo sve pojedince i političke strane da Opću bolnicu Karlovac ne koriste za dobivanje jeftinih političkih bodova i u dnevnopolitičke svrhe. Služeći se poluinformacijama i neistinama, pritom ne iznoseći nikakve prijedloge za unapređenje sustava, samo nanose štetu bolnici u koju se zaklinju i bez razloga plaše građane – dodala je ravnateljica Ivana Kovačić.

VIDEO Bradleyji stigli u Slavonski Brod

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije