Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOVRŠEN PROJEKT

FOTO Vinogradska dobila 12 novih dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija

Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice
Foto: Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice
1/8
06.12.2023.
u 19:03

Završetak je to projekta 'Nadogradnja, rekonstrukcija i opremanje dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC Sestre milosrdnice'  vrijednog 6.612.800,21 eura

Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice dobio je dvanaest novih dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija, čime je poboljšana učinkovitost i kvaliteta zdravstvene usluge za 700 tisuća građana koji gravitiraju bolnici u Vinogradskoj  odnosno za 40 tisuća pacijenata koliko ih se zbrinjava u dnevnim bolnicama i jednodnevnim kirurgijama, objavio je ravnatelj prof. Davor Vagić. Ubrzan je i olakšan obrtaj pacijenata omogućavanjem obrade na jednom mjestu, ali je omogućeno i povećanje broja pacijenata za 22% u odnosu na broj pacijenata u trenutku planiranja projekta, 2015. godine.

Završetak je to projekta 'Nadogradnja, rekonstrukcija i opremanje dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC Sestre milosrdnice'  vrijednog 6.612.800,21 eura. KBC Sestre milosrdnice jedna je od dvanaest  hrvatskih bolnica kojoj su temeljem Poziva na dostavu projektnih prijedloga u ograničenom postupku dodjele bespovratnih sredstava za poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama dodijeljena značajna financijska sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. 

Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice
1/8

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj projekt  u vrijednosti od 6.612.800,21 euro sklopljen je u veljači 2017. godine. Ukupna vrijednost Projekta po završetku svih projektnih aktivnosti iznosi 12.679.983,23 EUR od čega je 5.620.880,18 EUR financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

- Funkcioniranjem dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija postiže se razdvajanje bolničkih od vanbolničkih bolesnika, poboljšava se sigurnost pacijenata i rezultati liječenja, skraćuje se vrijeme oporavka, smanjuju se troškovi, ali povećava broj obavljenih zahvata. Većim obrtajem pacijenata kroz dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije smanjuje se broj prijema na akutne bolničke odjele za 13,84% zaključno do lipnja 2024. godine - istaknuo je pročelnik Zavoda za endoskopiju i dnevnu bolnicu Klinike za unutarnje bolesti KBC Sestre milosrdnice, doc. Alen Bišćanin.

POVEZANI ČLANCI:

Državni tajnik Ministarstva zdravstva, Tomislav Dulibić, izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta koji je postavio temelje kompletne obnove od potresa koja se danas obavlja u KBC-u Sestre milosrdnice. Projekt je od izuzetne vrijednosti za pacijente koji će u novim, suvremeno opremljenim prostorima moći obaviti cjelokupnu obradu na jednome mjestu u kratkom vremenskom razdoblju, što će ne samo povećati dostupnost zdravstvenih usluga pacijentima nego i bitno povećati učinkovitost zdravstvenog sustava u cjelini.

- Projekt nadogradnje, rekonstrukcije i opremanja dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC Sestre milosrdnice je besprijekorno vođen i završen. Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU nastavlja biti partner KBC-u Sestre milosrdnice. Novih 5 projekata je pred nama u okvirima NPOO-a ili OPKK-a, vrijednosti skoro 40 milijuna EUR, a uz projekte obnove od potresa. Vjerujemo u jednako dobru realizaciju - zaključio je Dragan jelić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU. 

>> VIDEO Vojna vozila 'Bradley' brodom stigla u riječku luku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije