Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posvajanje

Opačić: Važno je i što dijete misli kod oduzimanja ili dodjele skrbi

milanka opačić
Tomislav Miletić/PIXSELL
30.01.2012.
u 18:48

Mijenjat će se Obiteljski zakon u dijelu koji propisuje da sud o roditeljskoj skrbi odlučuje izvanparničnim postupkom

Prvi korak u olakšavanju posvajanja djece bit će skorašnja izmjena Obiteljskog zakona, potvrdila je Milanka Opačić, ministrica socijalne politike i mladih, nakon današnjeg sastanka sa sucima.

 – Mijenjat će se dio zakona koji propisuje da sud o oduzimanju ili dodjeli roditeljske skrbi odlučuje u izvanparničnom postupku. Dijete se mora pitati i važno je pritom što ono misli – objasnila je nakon sastanka Lana Petö Kujundžić, sutkinja za mladež zagrebačkog Županijskog suda. Na sastanku su se razmjenjivala iskustva o praksi, a cilj je bio da se postupci posvajanja ubrzaju. Mala djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi u dobi do 7 godina danas u domovima za djecu provedu prosječno 4 godine. Nešto bolji prosjek ima Dom u Nazorovoj – njihov je prosjek jedna godina, a za starije dvije godine. Mlađa djeca ne bi trebala u domu boraviti dulje od šest mjeseci – rekla je dr. Jasna Ćurković Kelava, pomoćnica ministrice.

– Do kraja godine očekujemo da ćemo uvesti reda u sustav pa i u bazu podataka kad je o posvajanju riječ – rekla je M. Opačić.

Komentara 36

CH
chemica
19:29 30.01.2012.

Nevene Ciganoviću, jel ti se pogoršalo?

K1
k1milica
19:35 30.01.2012.

uvest ce reda u sustav koji nevalja ili je samo malo neuredan?

UT
utatica
19:20 30.01.2012.

ajem vidi haljine! srbijanka je skroz poblesavila od kad je postala minstrica. U neukusu nadmašuje i Kosoricu, treba seljači netko reči da psotoji nešto što se zove kultura odijevanja i da bi se osobe ud ržavnoj službi posebno ministri trebalili decentno odijevati preferirati zagasite boje, trebaju biti njegovani i uredni, ne priliče da su upadljivi, zategnuti,a najgore je kad djeluju jeftino ko ova srbijanka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije