Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bezvrijedan novac

Omiš i Makarsku krivotvoritelji zasuli s osam tisuća lažnih dolara

lažni dolari (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
03.08.2011.
u 11:32

Četvero je privedeno, a uz pomoć Interpola traga se za ostalim sudionicima. Ukupna materijalna šteta veća je od 42 tisuće kuna, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Skoro osam tisuća krivotvorenih dolara u apoenima od sto američkih dolara pušteno je u optjecaj na području Omiša, Makarske Baške Vode i Podgore. Akciju kojom je razbijena skupina krivotvoritelja zajednički su proveli policajci iz Makarske i Omiša te službenici Odjela organiziranog kriminaliteta u suradnji s policijskim službenicima BiH.

Istraživanjem je obuhvaćeno pet osoba, no nakon završenog kriminalističkog istraživanja jučer je jedna osoba puštena na slobodu jer nije utvrđeno da je počinila kazneno djelo, dok su tri osobe i to dvojica 35-godišnjaka i 51-godišnjak dovedeni na saslušanje istražnom sucu Županijskog suda u Splitu uz kaznenu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili 15 kaznenih djela krivotvorenja novca. Ukupna materijalna šteta veća je od 42 tisuće kuna, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

28-godišnjak je, pak, istražnom sucu doveden na saslušanje zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba opojnih droga jer je kod njega pronađeno 4,2 grama amfetamina.

Krivotvoreni novac pustili su u optjecaj u samo dva dana, 30. i 31. srpnja, a policija je zaplijenila 600 eura i 2830 kuna, više mobitela i SIM-kartica.

Policijski službenici nastavljaju istragu u suradnji s Interpolom u cilju otkrivanja i uhićenja svih osoba koje su sudjelovale u izradi krivotvorenog novca i stavljanju tog novca u optjecaj.

Komentara 11

ZA
zagabria1
12:05 03.08.2011.

dragi crve, baš ti odgovara ovo ime

LU
luksa
12:40 03.08.2011.

Da, to plačaju vikend aranžmane oni dragi Yusipovićevi susjedi iz regiona, a koje usput smeta buka helikoptera koji gase požar koji su podmetnuli također prijatelji iz regiona. Sretni smo da živimo u takvom regionu.

Avatar crv od porculana
crv od porculana
11:56 03.08.2011.

jedno pitanje to su državljani BiH vikend turisti ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije