Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTAVILI TABLU

Oliver Dragojević, Libertas ili Marko Polo? Otkriveno službeno ime Pelješkog mosta!

Pogled iz zraka na Pelješki most i pristupne ceste
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
14.06.2022.
u 13:20

Jedno od predloženih imena za most bilo je i Oliver Dragojević, Libertas, Marko Polo, Most Domovine, Most Europe ili Most hrvatske cjelovitosti

Jedna od nepoznanica koje su dosad bile nerazjašnjene oko Pelješkog mosta bilo je službeno ime koje će most nositi. Nešto manje od mjesec i pol od otvaranja, otkriveno je koje će ime nositi najnoviji izgrađeni most. 

Jedno od predloženih imena za most bilo je i Oliver Dragojević, Libertas, Marko Polo, Most Domovine, Most Europe ili Most hrvatske cjelovitosti, prenosi Jutarnji list

Unatoč svim prijedlozima, most je dobio vrlo jednostavno ime – Pelješac. Naime, postavljena je tabla ispred samog mosta na kojem piše ime mosta, a ispod je navedena i njegova duljina od 4404 metara. 

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Službeni datum otvaranja mosta za javnost još nije objavljen, no zasad se očekuje kako bi to moglo biti krajem idućeg mjeseca. 

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Potegni!
Potegni!
14:25 14.06.2022.

Pelješac je ok. Ne treba biti sentimentalan na pločama, bitno je da znamo vrijednost i važnost!

DU
Deleted user
14:28 14.06.2022.

Pelješki most. Nego kako ! Nije dobro nazivati mostove po osobama. U Dubrovniku most se zove po prvom predsjedniku umjesto po rijeci koja teče ispod . Trebao bi se zvati Most Ombla.

SA
sargu123
14:30 14.06.2022.

EU platila, Kinezi sagradili. Prema tome: Most Europsko-Kineske suradnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije