Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubijen na užasan način

Olimpijac Šain o nestanku svog djeda: Tijelo smo vidjeli na televiziji, još uvijek ga tražimo

Davidu Šainu, hrvatskom veslaču i olimpijcu, nestao je djed
Foto: PIXSELL
1/5
18.11.2020.
u 12:51

- Sjećanja se vežu za tugu. Uz pomoć te snimke je i dokazano da je zbilja ubijen, rekao je Šain i dodao da neće nikada odustati od potrage.

Nakon 29. godina na podučju Vukovara još je preko 300 nestalih ljudi, a za brojne, kako kažu, rat nije gotov dok ne pronađu posmrtne ostatke svojih voljenih. 

Davidu Šainu, hrvatskom veslaču i olimpijcu, nestao je djed.

- Za mene rat nije gotov dok ne nađem posmrtne ostatke svog djeda. On je bio u Ernestinovu nakon pada Vukovara, rekao je Šain u razgovoru za N1.

Njegov djed je ubijen na užasan način, a Šain kaže kako je obitelj to saznala preko jezive snimke novosadske televizije.

- Moj djed je ležao zaklan na verandi, izvađenih očiju, odrezanih ušiju, preko njega su bačeni neki novci, a uz njega fotografija s pokojnom bakom. Na televiziji su rekli da to radi ustaška vojska, rekao je Šain i dodao kako je jasno da su to napravili okupatori.

- Mi i dan-danas tražimo njegovo tijelo ili što je ostalo od njegovog tijela, navodi. 

- Moja majka i pokojna baka su radile nešto na tome. Baka je izgubila svaku nadu prije nego što je umrla. Ja sam se počeo dosta baviti time. Dosta sam istraživač i detektiv, razgovaram s ljudima koji žele razgovarati, kaže.

- Imamo jednu izglednu lokaciju da bi djed mogao tamo biti, rekao je Šain.

- Sjećanja se vežu za tugu. Uz pomoć te snimke je i dokazano da je zbilja ubijen, rekao je Šain i dodao da neće nikada odustati od potrage.

VIDEO: Vukovarski vodotoranj bio je pogođen s više od 600 neprijateljskih projektila i postao simbol stradanja i otpora grada

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Keep_calm
Keep_calm
13:18 18.11.2020.

Tipično. Svoje zločine prodaju pod tuđe. Svoje zlo vide u drugima. Bolesno.

DE
Demigodessnixie
13:27 18.11.2020.

Tipično da svoje zločine pripisuju drugima, a tudje žrtve sebi

VE
Ventilator2
13:39 18.11.2020.

Suživot?!! Sa takvima?!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije