Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna u SDP-u:

'Ako Bernardić vidi da tako dalje ne ide, pa brate, reci 'Ne mogu više''

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/6
07.09.2018.
u 19:41

Proslavu Dana općine Kamenje koju vodi SDP-ov saborski zastupnik Damir Mateljan, spojili su s radnim sastankom

Siniša Hajdaš Dončić, nakon sastanka više od 80 članova SDP-a u Kamanju u petak poslijepodne, obratio se javnosti i rekao da traže trenutni odlazak Davora Bernardića s mjesta predsjednika SDP-a zbog katastrofalnog vođenja stranke i rušenja njenog rejtinga među građanima. Na teret mu stavljaju i nedemokratsko obračunavanje s neistomišljenicima, te sve očitije približavanje SDP-a političkim opcijama s kojima stranka ne može dijeliti politički prostor, a istovremeno udaljavanje od prirodnih partnera.

- To je jedan od šest zaključaka koji su imperativ. Ovdje je preko 80 članova, potpisnika i nepotpisnika peticije za rušenje Bernardića. Drago mi je što su se i drugi priključili jer imamo isti cilj; da SDP može bolje i da može ponovno postati hrvatska avangarda. Da možemo mijenjajući sebe, mijenjati i hrvatsko društvo. To su i najvažniji sastanci u Kamanju uz poziv da samo zajedno, s uključenošću svih članova i Glavnog odbora i Predsjedništva i svih tijela i organa, općinskih i gradskih razina, možemo učiniti SDP boljom, jedinom pravom oporbom u Hrvatskoj. Želimo i priliku da i dobre poteze SDP-a možemo prezentira građanima. Kako ćemo to prezentirati ovisi o nama, jer najprije moramo riješiti probleme koje imamo sami sa sobom – kazao je Hajdaš Dončić.

Dodao je da traže odlazak Bernardića, izbore legalnim putem, a to znači razgovorima s članovima Glavnog odbora i Predsjedništva koji moraju shvatiti da ovako dalje više ne ide.

- Rokovi za provedbu nekih zaključaka postoje, ali postoje kao moralna obveza članovima Glavnog odbora i Predsjedništva. Što oni prije shvate da situacija nije dobra i da su nam potrebni izbori, to će prije ova naša unutarstranačka agonija završiti. Vjerujem da će to shvatiti, jer ako se ovdje okupi preko 80 ljudi, preko polovice gradonačelnika i načelnika, dakle svih skupina i samoprozvanih i prozvanih i svi traže isto, onda to znači da kritična masa za promjene postoji. Postoji određeno vrijeme da neke osobe moraju neke stvari osvijestiti, a tu prije svega mislim na Davora Bernardića. Ukoliko vidi da tako dalje ne ide, pa brate, reci "Ne mogu više" – dodao je Hajdaš Dončić.

Osim odlaska Davora Bernardića, SDP-ovci traže i poništavanje svih postupaka i izrečenih sankcija protiv članova stranke pokrenutih zbog kritičkog ukazivanja na trenutno loše stanje u stranci. Treći je zaključak da se što hitnije, u svrhu stabilizacije stranke, najkasnije do kraja godine provedu izbori za sva stranačka tijela, kako bi se stranačko članstvo odredilo u smjeru u kojem želi da SDP ide; prema jakoj, modernoj i vjerodostojnoj stranci spremnoj smijeniti lošu, kompromitiranu i nesposobnu HDZ-ovu vlast. Pozivaju Glavni odbor da već na prvoj sjednici realiziraju zahtjeve, pozivaju sve članove SDP-a da na svim razinama otvoreno iznesu stavove i podupru ove zahtjeve, kako bi se pokazala svijest o potrebni hitnim promjenama. Na suradnju i podržavanje zahtjeva pozivaju i takozvanu neretvansku skupinu SDP-ovaca.

Osamdesetak članova SDP-a iz svih krajeva Hrvatske, od Vukovara, preko središnje Hrvatske, Rijeke, Dalmacije do Dubrovnika, okupilo se u općini Kamenje u Karlovačkoj županiji.

Proslavu Dana općine koju vodi SDP-ov saborski zastupnik Damir Mateljan, spojili su s radnim sastankom. Naime, sastali su se kako bi dogovorili način na koji će rasplesti probleme u stranci.

- Moramo razgovarati i dogovoriti se na koji način izazvati unutarstrančke izbore u SDP-u najkasnije do kraja godine. Želimo smjenu Davora Bernardića jer način nakon vodi stranku nije dobar - kazao je uoči sastanka Damir Mateljan iz Kamanja. 

Da stranka treba novo vodstvo, drugačiji pristup radu i politici smatra i Biljana Borzan, SDP-ova EU parlamentarka.

Pogledajte video gostovanja Bojana Glavaševića u studiju Večernjeg TV-a:

Komentara 70

KA
karlodrago
19:19 07.09.2018.

Da je SDP neka domoljubna normalna stranka ja bi prvi podupro i želio da opstane ali kad se pogleda njihovu strukturu /skriveni srbi ,jugotitopartizani ,antihrvatski nastrojeni /.Čast malim iznimkama kao što je Bernardić koji vidi da se nemože sa timm kukoljem,zato najbolje za Hrvatsku je nestanak ovakog SDP-a.

Avatar Jaglun
Jaglun
17:35 07.09.2018.

Tko plača ova svakodnevna putovanja i okupljanja ove propale stranke?Naravno"glupi"porezni obveznici.

Avatar rubinet
rubinet
17:54 07.09.2018.

pušku u ruke pa u šumu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije