Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priklanjaju se reformistima

Oko 204 člana zagrebačke organizacije HNS-a napušta stranku

Udruga Inicijativa za osnivanje Narodne stranke-reformisti održala konferenciju
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/7
05.04.2014.
u 14:25

Idući tjedan će udruga i formalno biti registrirana, pa će se znati točan broj članova, ali otprilike ih je 1000, a kroz nekoliko mjeseci (očito kada Čačić izađe iz zatvora) osnovat će stranku.

Oko 204 članova zagrebačke organizacije HNS-a napušta tu narodnjačku stranku i priklanja se udruzi "Inicijativa za osnivanje Narodne stranke-reformisti", najavila je danas Natalija Martinčević, šefica te udruge i odmetnuta HNS-ovka, sada prva suradnica pritvorenog Radimira Čačića.

Idući tjedan će udruga i formalno biti registrirana, pa će se znati točan broj članova, ali otprilike ih je 1000, a kroz nekoliko mjeseci (očito kada Čačić izađe iz zatvora) osnovat će stranku. Stranka će zauzeti, nastavila je Martinčević, politički prostor centra, a razgovarat će sa svim političkim akterima jer kao koalicijskog partnera nikoga ne odbacuju. Danas-sutra ni HNS, od kojeg su se odmetnuli, nije im mrzak kao koalicijski partner.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

- Nezadovoljni smo vodstvom HNS-a, ali nismo promijenili vrijednosti koje ta stranka zastupa - rekla je Martinčević. HNS, dodala je, danas ima rejting od samo 2,3 posto, a bivši predsjednik Radimir Čačić ga je, podsjeća, ostavio na 4,8 posto. Ispada da su HNS cvale ruže dok ga je vodio Čačić, kako po rejtingu tako i po unutarstranačkim odnosima, jer sada više ništa ne valja. Tako Petar Klipić, donedavni član Predsjedništva zagrebačkog HNS-a, tvrdi da stranka funkcionira kao privatna organizacija, a da bi većina članova ostvarila svoja prava morala bi organizirati sindikat. Po njemu 15 osoba iz HNS-a kruži po radnim mjestima, a ostali služe.

- Pa tako jedna osoba ima po šest plaćenih funkcija - nezadovoljan je Klipić. Martinčević je pojasnila da je ovo zadnji put da se bave time koliko je ljudi izašlo iz HNS-a i pristupilo udruzi jer će reformisti biti stranka koja će rješavati konkretne probleme građana i neće se baviti ideologijom, samo programima i projektima.

>> Savkine kćeri podržavaju Radimira Čačića

>> Radimir Čačić može ostati u zatvoru i 22 mjeseca!

Komentara 20

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
14:37 05.04.2014.

Tik-tak to je znak ode HNS Drugarici Pusić uništila je kao i Zoka svoju stranku zbog vlastitih interesa i bezobrazluka

Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
15:39 05.04.2014.

Pa zar baš svi odoše ?

Avatar TAJSAM
TAJSAM
17:30 05.04.2014.

Ne veselim se tuđoj nesreći , ali što su si ovi HNS-ovci uzeli nadzor u Hrvatskoj vladi te kako se nadmeno ponašaju ,pa da čovjek nepovjeruje da to može biti tako te se tako ponašati. Baš mi je drago zaa Vesnicu i društvo da če u bezdan, za njom če i Zoki skočiti je bez nje nemože zamisliti nastavak.... Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije