Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni djelatnici KB- a Dubrava:
Povratak na članak

'Ne damo bolnicu. COVID pacijenti pretvoreni su u pacijente drugog reda'

Medicinska sestra Zvjezdana Anaković upozorila je na teške uvjete rada i nedostatak zdravstvenog kadra.

Komentari 49

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
12:52 03.11.2020.

nemoj njegovateljice tako jako..ja sam radi prometne nezgode 2017 bio u toj vašoj bolnici i onaj odjel na kirurgiji je bio katastrofa..med sestre su odlične za neki radni logor ili zatvor a ne za "vrhunsku bolnicu" dok doktori osim izuzetaka su se ponašali kao da su Boga za mu..ups,ovaj bradu uhvatili..velika već o a se tamo ponašala prema pacijentima otresito,bahato i nepristojno..urezalo mi se u sječanje jedna jadna baka sa ranom od ulkusa na podkoljenici zahvaćen Mrsom kojoj je jedna starija crna debeljuškasta sestra se pred svima u hodniku zaderala da ide u svoju sobu jer će sve zaraziti od tog smrada..njihovi klanovi tko je čiji ,kojem doktoru koja sestra pripada je odvratno bilo slušati..a inao sam osjećaj da što je osoblje sa dužim stažom na tom kiruškom odjelu to je bio bahatiji..tih 5 dana mi je bilo najgorih 5 dana u životu-puno gore nego slomljena ljeva ruka..što se tiće medicinskog zbrinjavanja na samoj hitnoj kiruškoj-taj dio je napravljen vrhunski: danas me boli desna ruka a ta ljeva ruka uopće ne!..moje laičko mišljenje je da su me trebali odmah s longetom pustiti doma , a ne uopće ostaviti na promatranju tih 5 dana da proživljavam taj horor od bahatosti i neprofesionalizma tog med.osoblja..

VL
DU
Deleted user
14:01 03.11.2020.

Kada vi budete izgradili takvu bolnicu, kada joj budete vlasnici, onda određujte uvjete.

VL
KG
KG002
14:08 03.11.2020.

Pa zar nije bolje da su svi covid pacijenti smješteni na jednom mjestu nego da "ulaze" u sve bolnice i time omogućavaju širenje zaraze po drugim bolnicama?

VL
NE
nečešrazbojniče
14:10 03.11.2020.

Zapošljavalo se iz sumnjivih država sa sumnjivim diplomama i školama, poslije malo stručnog osposobljavanja šest mjeseci i sposobna je dok djeca sa završenom školom čekaju na birou.

VL
Avatar Nilski konj
Nilski konj
12:39 03.11.2020.

Pa inspekcija Beroševog ministarstva je rekla da je sve super, tako da me iznenađuju ove pritužbe. Mora da su ovi što protestiraju ubačeni elementi zaduženi za destabilizaciju države u kojoj teče med i mlijeko.

VL
FE
FerengiZagreb
13:31 03.11.2020.

jako sebično od radnika KBC Dubrava što tek sada kada plivaju od posla ukazuju na probleme u sustvu. Dakle, ovo nije nastalo preko noći što znači da i prije Covid situacije pacijenti nisu imali odgovarajuce uvjete (ako nema vode u sobama). svi su pametni kad voda dodje do grla umjesto da se radi na prevenciji i ranom upozoravanju. Socijalisti plača je išla i nije ih diralo previse, sada kada moraju raditi malo jače za plaću sada im sve smeta

VL
BE
bezvrijedanyugodinar
12:34 03.11.2020.

Čekaj te malo, što su se do sada pacijenti liječili u humanim, a sada kad više nije humano. Što bi bilo bolje da se liječe neki u šatorima nego bolnici?

VL
DU
Deleted user
12:50 03.11.2020.

Nekak mi je šuplja ta priča o ogorčenim djelatnicima bolnice Dubrave. Možda novinar uz malo truda otkrije pravi razlog.

VL
NI
NikoCro
13:02 03.11.2020.

Ovo mi sve smrdi na borbu dvju HDZfrakcija

VL
DU
Deleted user
12:43 03.11.2020.

Zadnji vijest,vitez plemeniti Reiner javio se u bolnicu Dubrava da volontira i pomogne svojim kolegama u ovim najtežim trenucima u našoj povijesti.nas puk daje podršku nasem plemenitom vitezu s porukom ,s tobom na celu pobjediti cemo koronu

VL
LL
lijepa_li si
12:47 03.11.2020.

ne damo park ne damo trg ne damo grad ne damo... krasna družina

VL
LI
liliZG
14:54 03.11.2020.

sve mi se čini da osoblje KB dubrava ne želi raditi sa covid pacjentima , ...to je težak , odgovoran i rizičan posao , pa ga oni ne bi radili nikako.... žalosti me to , jako me žalosti...

VL
CO
Content
13:12 03.11.2020.

Kome je ne daju, za koju cijenu je ne daju, zakaj je ne daju, i tko veli da je ikome moraju dati? Pa eto im je. No, problem je u zavidnosti/jalu. Druge sestre u drugim bolnicama ne nose skafandere..potucaju se s doktorima..nema gužve u drugim bolnicama (jer i ne primaju nikoga), i sad ove iz Dubrave kmeče, a vjerojatno su isto plaćene kao i ove sestre bez skafandera..ha ha ha..Daj, sestro! Ako liječiš, liječi s radošću. Obavi kaj imaš, i odi doma mužu, djeci..njih ne daj. Bolnica bu' i poslije tebe tam stajala..

VL
AA
aabbcc
12:54 03.11.2020.

10-ak litara benzina je najmanji trosak i ovdje je stara praksa da se pacijent i za najobicniji pregled upucuje u bolnicu gdje ima slobodan termin, moze biti drugi grad, županija. U RH ima zelenih županija gdje se doktori vjerovatno dosadjujuu umjesto da organizuju i pomognu, pacijente prihvate.

VL
VL
vlada1
13:28 03.11.2020.

Covid pacjente u Mostar i Novu Bilu.

VL
IB
iva.begovic
18:54 03.11.2020.

Sudeći koliko ih je bilo na protestu reklo bi se da zdravstvenih djelatnika u KB Dubrava ne manjka. Inače, vrlo nekonstruktivan i sramotan odnos medicinara KB Dubrava prema epidemiji. Ako liječnici i medicinsko osoblje razmišljaju tako kako smo čuli ondada .... Npr. argument koji su iznijeli da istok grada ostaje bez bolnice više je nego zavaravajući jer jug Zagreba, cijeli Novi Zagreb, nema nikakvu bolnicu, a na istoku grada je naš najveći KBC u državi, Rebro te KB Merkur. Ako boljih argumenta nemaju neka se ne koriste tako prozirno jadnim.

VL
NE
nevensaic
18:10 03.11.2020.

Vili se jadni pogubio nije ovo za njegovu guzu

VL
IB
iva.begovic
19:41 03.11.2020.

Za vrijeme mandata ministra Varge, državni tajnik ili zamjenik (zaboravila sam već) bio je jedan mladi liječnik (i ime sam zaboravila), a koji je završio specijalistički studij zdravstvenog menagementa na prestižnoj London School of Economcs. Ovo je vrijeme, a i i inače, dobro bi bilo da resor zdravstva vode stručnjaci toga profila, a ne liječnici specijalisti koji su većinu radnog vijeka radili s pacijentima. Njima, bez obzira kojih su karakternih osobina i političkih opredjeljenja - nedostaje komepetencija. Premijeru, krajnji je trenutak da krenete u potragu za stručnjacima u upravljanju zdravstvenim sektorom (ima ih), a pet poslije 12 je.

VL
KU
kurta10
12:44 03.11.2020.

Sve se raspada u državi, a odgovornosti nikakve. Evo baš gledam kako tu ispred moje vikendice rade svakodnevno niti 200m pješačke staze vjerovali ili ne još od svibnja i još nije izbetonirano. Možeš misliti kako bi u jednoj Njemačkoj tako nešto mogli raditi. Isto tako i sa našim političarima. Ne bi u jednoj Njemačkoj mogli raditi niti kao komunalci.

VL
55
55JOZa91
19:21 03.11.2020.

Beroš i glumci oko njega nisu dorasli situaciji.Ne slušaju struku ....podjeliti teret svi ne samo jedna ustanova...bože kome si dao da odlučuje u tako teškim vremenima.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.