Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PITANJE SIRIJE

Ogorčena Carla Del Ponte napustila istražno povjerenstvo UN-a: 'To je neprihvatljivo'

sirija kemijsko oružje
Reuters/PIXSELL
18.09.2017.
u 22:16

U kolovozu je u intervjuu za švicarske novine rekla kako postoji dovoljno dokaza da se sirijskog predsjednika Bašara al-Asada optuži za ratne zločine.

Bivša glavna haška tužiteljica Carla Del Ponte u ponedjeljak je istupila je iz istražnog povjerenstva Ujedinjenih naroda za ratne zločine u Siriji, kritizirajući Vijeće sigurnosti i poručivši sirijskom veleposlaniku da je njegova vlada upotrijebila kemijsko oružje

Del Ponte se u ponedjeljak oprostila od UN-ova Vijeća za ljudska prava koje je prije šest godina oformilo Povjerenstvo za istraživanje ratnih zločina počinjenih u Siriji.  

"Sedam godina zločina u Siriji i totalna nekažnjivost. To je neprihvatljivo", istaknula je Del Ponte.

U kolovozu je u intervjuu za švicarske novine rekla kako postoji dovoljno dokaza da se sirijskog predsjednika Bašara al-Asada optuži za ratne zločine. 

Nakon njezina odlaska u Povjerenstvu će ostati samo dva povjerenika, Karen Koning Abu Zayd i predsjednik povjerenstva Paulo Pinheiro koji je rekao kako će prije ili poslije velik broj ljudi morati odgovoriti na pitanje "zašto nisu ranije reagirali da zaustave pokolj". 

Del Ponte se u ponedjeljak obratila i sirijskome veleposlaniku rekavši mu da je bila u pravu kada je brzo zaključila da je Asadova vlada upotrijebila kemijsko oružje u napadu na grad Han Šejhun u travnju.

"Danas o tome imamo potvrdu nakon što je službeno provedena istraga. I sada tražimo pravdu, tražimo pravdu za te žrtve", rekla je Del Ponte sirijskom veleposlaniku. 

Komentara 9

DU
Deleted user
23:21 18.09.2017.

Vjerojatno opet ima dokaze o prekomjernom granatiranju. Dok su se iz suđenja za ovčaru izuzeli toliko o njenoj pravdi.

Avatar mos_mislit
mos_mislit
22:52 18.09.2017.

Završio bi on kao Sadam i Gadaffi da nije bilo rusa , to kao oni lesevi u bjelim plaktama sto se smiju i vrte u istim . Nego kra... jedna tko ce odgovarat za razorite upravo ove dvije drzave iave i ne samo one ? Zašto optuzbu ne adresiras na pravu adresu ? Ah ja oni su te i postavili . Kra... yenki da u cijeloj svojoj povjesti nisu ratovali punih 9 godina. imali su prste u 50 prevrata do sad u svijetu i jos neke koje im nisu uspjeli . Nazalost ti isti ameri sto su u mojim ocima kao mladom covjeku bili simbol napretka,slobode i puno dobrih stvali ostalo je nazalost malo toga ...

DU
Deleted user
00:58 19.09.2017.

Tu gospođu je svojevremeno V. Šešelj nazvao Ku.va del Ponte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije