Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEMA NIKAKVIH KONTRADIKCIJA'

Oglasio se Šeparović: 'Pogledajte pažljivo što sam točno rekao 18. ožujka...'

Ustavni sud objavio: Milanović ne može biti ni mandatar za sastav buduće Vlade ni premijer
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
20.04.2024.
u 23:10

"Isto sam tada najavio da je teoretski moguće i poništenje izbora, poništenje odluke o davanju mandata i odluke Sabora o izglasavanju povjerenja Vladi ako ne bude poštivao Upozorenje Usuda."

Predsjednik Ustavnog suda Hrvatske, Miroslav Šeparović, prvi put se oglasio nakon petka, kada je nakon izvanredne sjednice suda izjavio da Zoran Milanović ne može biti mandatar niti premijer. Reakcije su se nizale, a mnogima je bilo sporno što je Šeparović 18. ožujka, kada je Ustavni sud prvi put upozorio Milanovića, rekao da nakon izbora, on može biti mandatar. 

U izjavi za Al Jazeeru Balkans, Šeparović objašnjava donesenu odluku Ustavnog suda. “Sve sam rekao i 18 ožujka i jučer. Točno je da sam 18. ožujka rekao da ako nakon izbora podnese ostavku može biti mandatar ali pogledajte pažljivo uz dodatak  'ako se bude držao Ustava i zakona' . Isto sam tada najavio da je teoretski moguće i poništenje izbora, poništenje odluke o davanju mandata i odluke Sabora o izglasavanju povjerenja Vladi ako ne bude poštivao Upozorenje Usuda.

Nakon toga nije poštivao Ustav, nije poštivao Upozorenje nije odmah dao ostavku već je sudjelovao u kampanji kao premijerski kandidat i otvoreno govorio da neće poštivati Upozorenje Usuda. Takvim postupanje sam  se je isključio od mogućnosti da bude budući mandatar. Ne može biti mandatar osoba koja postupa suprotno Ustavu i odlukama Usuda.Nitko na protuustavnom ponašanju ne može ostvarivati korist za sebe. Dakle, nema nikakvih kontradikcija u stavovima Usuda i mene već se radi o dosljednoj obrani temeljih ustavnih vrednota a osobito vladavine prava, zaključio je predsjednik Ustavnog suda.

VIDEO: Šeparović: 'Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik buduće vlade'

Komentara 16

Avatar sitneduše
sitneduše
00:30 21.04.2024.

"kontradikcija" kojih nema vide samo oni koji ih žele (ili moraju) vidjeti iz ideoloških razloga. Uglavnom je upravo njih strašno puno a kojima ni jedna jedina izjava Milanovića nije bila upitna niti je sagledana u nekakvom kritičkom kontekstu.

Avatar votum
votum
23:22 20.04.2024.

"Nitko na protuustavnom ponašanju ne može ostvarivati korist za sebe." A M E N

MA
marinalučica
01:40 21.04.2024.

Kažu kako je Milanović stava da može činiti što god hoće? Šta mu žena kaže na to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije