Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peter Kaiser

Oglasio se koruški župan zbog kilometarskih gužvi na austrijskoj granici

AUT, Coronavirus, Rückreiseverkehr Grenzübergang Karawankentunnel
Foto: EXPA/PIXSELL
24.08.2020.
u 19:22

Iako za gužve nije direktno optužio premijera Sebastiana Kurza, naveo je kako sve strane snose odgovornost za lošu komunikaciju zbog koje je došlo do problema.

Nakon odluke austrijskih vlasti da stavi Hrvatsku na crvenu zonu, na austrijskim granicama u nedjelju su se stvorile kilometarske kolone što je izazvalo niz negativnih reakcija u Austriji kao i u Njemačkoj. 

Koruški župan Peter Kaiser (SPÖ) oglasio se danas vezano za gužbe koje su bile glavna vijest u nedjelju i ispričao u izjavi danoj za austrijski javni radio Ö1 svima koji su doživjeli neugodnosti te je naveo kako je došlo do kaosa nastalog zbog komunikacijskih problema između savezne i pokrajinskih vlasti. 

Iako za gužve nije direktno optužio premijera Sebastiana Kurza, naveo je kako sve strane snose odgovornost za lošu komunikaciju

Kad je čuo za gužve, Kaiser se vratio s godišnjeg na kojem je bio i kontaktirao Ministarstvo zdravlja kako bi se relaksirale kontrole na granice. Naime, austrijsko Ministarstvo donijelo je novu uredbu u vezi prelaska granici. Na samoj granici testiran je svaki turist koji se vraćao iz Hrvatske, dok Ministarstvo tvrdi kako je bilo potrebno uzeti samo uzorke, prenose austrijski mediji. 

Koruški župan smatra kako je odluka Vlade u Beču bila donesena "na prepad" te nije bilo dobro objašnjeno kako se trebaju provoditi mjere koje su donijeli vezano za povratnike. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije