Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVOREN URED

OESS nakon petnaest godina okončao misiju u Hrvatskoj

OESS kraj misije (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
17.01.2012.
u 14:54

Hrvatski predsjednik rekao je kako je OESS pridonio završetku ratnog sukoba i demokratskom razvoju države te mirnoj reintegraciji Istočne Slavonije

Misija Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) okončana je u Hrvatskoj nakon 15 godina djelovanja, prenosi HRT.

Ured je zatvoren u utorak simboličnim činom spuštanja zastave OESS-a u Uredu predsjednika, a osim Ive Josipovića i glavnog tajnika OESS-a Lamberta Zannierija te osoblja međunarodne organizacije, događaju su nazočili sadašnji i bivši državni dužnosnici i članovi diplomatskog zbora. Hrvatski predsjednik rekao je kako je OESS pridonio završetku ratnog sukoba i demokratskom razvoju države te mirnoj reintegraciji Istočne Slavonije dok je Zannieri istaknuo da su hrvatske vlasti i građani zajedno s osobljem OESS-a radili na području zaštite ljudskih prava, slobode medija, povratu izbjeglica te uspostavi suda za ratne zločine.

Zannieri i Vesna Pusić zajedno su zaključili kako je Hrvatska iskoristila nazočnost OESS-a te kao demokratski sazrela zemlja preuzela ulogu promicatelja sigurnosti i stabilnosti u regiji.

Komentara 2

OB
-obrisani-
16:18 17.01.2012.

OESS je doprinijeo samo propagiranju gluposti i maskiranju pravih problema i krivaca!!!! MARŠ!!

Avatar Jorge
Jorge
09:01 18.01.2012.

\"...simboličnim činom spuštanja zastave OESS-a u Uredu predsjednika\" Koja tu može biti simbolika? Simbolika dosadašnje podređenosti OESS-u?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije