Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOGOVOR MINISTARSTVA I ŠKOLA

Odzvonilo mobitelima u učionici: Ova država uvodi zabranu korištenja pametnih uređaja na nastavi

Ilustracija
Karl-Josef Hildenbrand/DPA
04.07.2023.
u 18:08

"Premda su mobilni telefoni sveprisutni u našim životima, ne spadaju u učionice", rekao je nizozemski ministar obrazovanja Robbert Dijkgraaf

Mobilni telefoni, tableti i pametni satovi bit će uglavnom zabranjeni u učionicama u Nizozemskoj od 1. siječnja 2024., objavila je u utorak nizozemska vlada, koja nastoji ograničiti sve što učenicima odvlači pažnju za vrijeme nastave.

Uređaji će biti dopušteni samo ako su neophodni, primjerice za vrijeme sata o digitalnim vještinama, iz medicinskih razloga ili u slučaju osoba s invaliditetom. "Premda su mobilni telefoni sveprisutni u našim životima, ne spadaju u učionice", rekao je ministar obrazovanja Robbert Dijkgraaf. 

VEZANI ČLANCI: 

"Učenicima se mora omogućiti potpuna koncentracija za vrijeme nastave i treba im pružiti priliku za kvalitetno usvajanje znanja. Znanstvena istraživanja pokazala su da su mobilni telefoni smetnja u učionicama i od toga ih moramo zaštititi." Zabrana je rezultat dogovora ministarstva, škola i srodnih organizacija.

Zabranu će škole moći provesti na način koji im najviše odgovara, rekao je Dijkgraaf, dodavši da će, ne da li mjera očekivane rezultate do ljeta 2024. uslijediti zakonska pravila.

Ključne riječi

Komentara 3

PE
Pendrek57
20:27 04.07.2023.

Pozdravljam.

OR
Orion5
21:28 04.07.2023.

Već viđeno i urađeno u Francuskoj i Grčkoj.

PO
poluvodič
20:51 04.07.2023.

Umjesto da ih didaktički integriraju u nastavu, oni će ih zabraniti. Najlakše je samo zabrane uvoditi.. I kad onda uleti lik sa AR15 za vrijeme nastave, onda će to javiti golubom pismonošom valjda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije