Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Odvjetniku Millsu potvrđena kazna od 4,5 godina zatvora

Sudski čekič
27.10.2009.
u 15:12

Ustavni sud je 7. listopada ove godine proglasio neustavnim taj zakon o imunitetu, pa će uskoro započeti i priprema za proces protiv Berlusconija, ali ne pred istim sudom kojim je predsjedala sutkinja Nicoletta Gandus, koja je osudila Millsa.

RIM – Drugostupanjski sud u Milanu potvrdio je u utorak kaznu prvostupanjskog suda od četiri godine i šest mjeseci za engleskog odvjetnika Davida Millsa za korupciju i lažno svjedočenje.

Prvotno je optuženik za korupciju bio i premijer Silvio Berlusconi, kojem se nije sudilo jer je bio donesen zakon o imunitetu za četiri najviša državna dužnosnika. Ustavni sud je 7. listopada ove godine proglasio neustavnim taj zakon o imunitetu, pa će uskoro započeti i priprema za proces protiv Berlusconija, ali ne pred istim sudom kojim je predsjedala sutkinja Nicoletta Gandus, koja je osudila Millsa. Teško je kazati kada će početi proces protiv Berlusconija.

 

David Mills, koji je 90-tih godina stvarao društva off-shore na raznim otocima - rajevima za poreze u ime Berlusconijeve tvrtke Fininvest, bio je kažnjen u veljači ove godine na prvostupanjskom sudu zbog primljenog mita od 600.000 dolara u zamjenu za lažno svjedočenje u dva procesa protiv talijanskog premijera optuženoga 1997. za podmićivanje financijske straže i optuženoga 1998. za stvaranje crnih fondova na računu All Iberian preko kojeg je podmićivao razne osobe.

 

Drugostupanjski sud sada je potvrdio kaznu Davidu Millsu, koji je odmah najavio žalbu Vrhovnom sudu. Mills izjavljuje kako nije bio plaćen da načini "opasne zavoje (tricky corners) kako bi se Mr. B. izvukao iz teškoća".

 

Naime, tu rečenicu je Mills napisao 2004. svome računovođi Bobu Drennanu, a talijansko sudstvo drži kako je Mr. B. upravo Berlusconi. Utvrdilo se i kako je 600 tisuća dolara Mills dobio od Fininvesta, pa budući da je Berlusconi bio pod optužbom za korupciju financijske straže, pretpostavlja se kako se ono  "Mr. B." odnosi upravo na njega.

 

Ključne riječi

Komentara 2

BT
bili-tartuf
17:39 27.10.2009.

za Tomasevicá Silvija,...zasto se toliko prati jedino Soc-komunjyisticka stampa, sa strane Hr.-, i kontinuirano protiv Berlusconija,..koji je zanas Hrvate -dobar...??..i ne pravi nam probleme za EU , a..moga bi ,... bez puno razmisljanja ...

XY
xychhr200
16:06 27.10.2009.

Hm, krajnje je vrijeme da se krene i u RH Saboru, a pogotovo u Vladi s takvim mjerama... samo trebaju biti još drastičnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije