Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazneno djelo

Odvjetnik osumnjičen za zlouporabu povjerenja: U više navrata uzimao novac

Ilustracija
Dubravka Petric/PIXSELL
25.01.2021.
u 22:41

Na ime troškova zastupanja od oštećenih primio ukupan iznos od više desetaka tisuća kuna, iako nije započeo sudske postupke

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem koje je provedeno temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva, osnovano se sumnja da je 51-godišnjak s područja grada Preloga počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja.

U svojstvu pravnog zastupnika tijekom 2018. godine predložio je dvojici 64-godišnjaka pokretanje sudskih postupaka pred nadležnim sudovima radi ostvarivanja njihovih pravnih i imovinskih interesa. Oštećeni su prihvatili njegov prijedlog i dali mu punomoć.

- Nakon dobivene punomoći osumnjičeni je od oštećenih u više navrata u razdoblju od 2018. do 2020. godine uzimao novac, opravdavajući se kako ima određene troškove u tim postupcima. Tako je na ime troškova zastupanja od oštećenih primio ukupan iznos od više desetaka tisuća kuna, iako nije započeo sudske postupke, niti je na učestala traženja oštećenima vratio primljeni novac - izvijestila je PU međimurska.

Protiv osumnjičenog podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznenoj prijavi.

VIDEO Još nema popuštanja mjera. Božinović: “Najgora je opcija da se nešto naglo otvori pa onda naglo trebate zatvoriti.”

Komentara 1

KA
kavranbird
22:56 25.01.2021.

Veliki odvjetnici su najveći kriminalci koji uzimaju ogroman novac od kriminalaca, zločinaca kako bi izigravali , ucjenjivali, podmićivali pravosuđe ... na taj način gazili, izvrtali , varali pravdu i pravicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije