Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lagao klijentima

Odvjetnik optužen za pet prijevara, stranke oštetio za 125.000 kuna

Kune - novac
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
22.02.2022.
u 13:33

Tereti ga se da navedeno uopće nije namjeravao učiniti, ali su mu stranke vjerovale i plaćale zatražene iznose novca. No, on ni nakon toga nije ništa poduzeo već je dobiveni novac zadržao za sebe, čime si je ostvario protupravnu korist veću od 125.000 kuna, ističu u DORH-u

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podignulo je optužnicu protiv 53-godišnjeg odvjetnika zbog počinjenih pet kaznenih djela prijevare.

Od studenoga 2015. godine do prosinca 2020. godine na području Međimurske i Varaždinske županije kao odvjetnik i punomoćnik stranaka u parničnom, kaznenom i upravnom postupku lagao je strankama da će u postupcima u kojima ih zastupa podnositi pravne lijekove i poduzimati druge radnje u njihovu korist, za što su mu isplatili određene iznose novca.

– Tereti ga se da navedeno uopće nije namjeravao učiniti, ali su mu stranke vjerovale i plaćale zatražene iznose novca. No, on ni nakon toga nije ništa poduzeo već je dobiveni novac zadržao za sebe, čime si je ostvario protupravnu korist veću od 125.000 kuna – ističu u DORH-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije