Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Norac

Odvjetnik Mirka Norca zatražio od Vrhovnog suda smanjenje kazne

mirko norac
Arhiva VL
Autor
Ivanka Toma
23.07.2010.
u 16:17

Objedinjavajući kaznu sud nije mogao izreći manje od 12 godina zatvora, no ne može ni više od 15 godina – kaže Nuić.

Žalio sam se Vrhovnom sudu i za Mirka Norca zatražio novo smanjenje kazne – izjavio je jučer Norčev odvjetnik Vlatko Nuić pojašnjavajući kako je posrijedi odluka Županijskog suda u Rijeci koji je Norcu izrekao jedinstvenu zatvorsku kaznu od 15 godina.

Tolika kazna izrečena mu je u zasebnom postupku koji je objedinjavao kaznu za zločin iz Gospića 1991. godine zbog čega je Norac kažnjen zatvorom od 12 godina i za dvije presude za zločin u Medačkom džepu 1993. godine kada je dobio po pet godina zatvora.

– Objedinjavajući kaznu sud nije mogao izreći manje od 12 godina zatvora, no ne može ni više od 15 godina – kaže Nuić i dodaje da se u redovnom postupku žali Vrhovnom sudu. Vjeruje da će uspjeti i da će objedinjena kazna biti smanjena.

Sud u toj proceduri treba uzimati olakotne okolnosti koje su bile na Norčevoj strani u vrijeme počinjenja djela, upozorava odvjetnik. Nuić zapravo najavljuje kako će nakon ove žalbe tražiti i novo ublažavanje kazne koristeći se institutom izvanrednoga pravnog lijeka jer su nastupile nove okolnosti, a to su Norčevo dijete i brak.

Ključne riječi

Komentara 93

RA
rane312
01:40 24.07.2010.

Zanimljivo je to da vecernji ne prenosi bas sve novosti i nove slucajeve korupcije u kojima je glavni akter price KREDEZE,iz aviona se vidi da je ovaj portal kao i novine KREDEZEOVSKO glesilo...... ŠTO JE LJUBO BUŠIĆ ISPRIČAO USKOK-U? HDZ-u smo dali 600.000 kuna da bi nam Mravak dao posao

KR
kroon
20:40 23.07.2010.

tu je usro i njegov borac specijalisti za ubijanje penzionera

CA
canadakrk
16:56 23.07.2010.

hej dugi: zahvali Norcu da sada mozes srat po njemu,za vrijeme tita nisi smil pisnut. Ili si i ti jedan od od \"sedamsto pedeset hiljada izbeglih srba \"koji sada kukaju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije