Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bjelovarska bolnica

Gredeljev dokaz: Spremačica na operaciji na fotografiji iz 2004.

Vladimir Gredelj,Lidija Mraz
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/4
10.09.2014.
u 15:42

Poznati odvjetnik novinarima je podijelio uvećanu fotografiju još iz 2004. na kojoj se vidi da je i tada spremačica sudjelovala u operaciji

– Ne postoji situacija u kojoj zakon dopušta da spremačica i priviri u salu u fazi operacije, a to uključuje i pripremu same operacije. Dakle dokle god nije slobodna od ljudi, operacijska sala je prostor u kojem spremačice nemaju što raditi - kazao je odvjetnik Vladimir Gredelj, iznoseći na današnjoj tiskovnoj konferenciji detalje stručnog mišljenja u kojem se na okolnosti mogućeg sudjelovanja spremačice u operativnom zahvatu očitovala ovlaštena sudska vještakinja dr. Marija Zavalić, ravnateljica zaprešićkog Zavoda za medicinu rada.

Gredelj je na konferenciji novinarima podijelio i uvećanu fotografiju operativnog zahvata na odjelu kirurgije, snimljenu još 2004. godine, na kojoj se jasno vidi prisutnost jedne spremačice zahvatu, na temelju čega bi se, kako je rekao, moglo zaključiti da su spremačice u bjelovarskoj bolnici desetljećima permanentno angažirane na poslovima koje ne bi smjele obavljati. Gredelj i njegova branjenica Lidija Mraz, spremačica bjelovarske bolnice koja se ministarstvu požalila da je morala sudjelovati u operativnom zahvatu nakon čega je skandal i dospio u medije, na konferenciji su otkrili i detalje vezane za prijetnje smrću koje je Mraz zaprimila na kućni telefon, a o čemu je Večernjak pisao još prošli tjedan.

Lidija Mraz otkrila je da joj je uz vulgarne uvrede smrtnu prijetnju uputila A.S., punica liječnika koji je izvodio operativni zahvat, te je stoga protiv nje putem svog odvjetnika podnijela kaznenu prijavu. Konačan epilog cjelokupnog skandala javnost će morati još čekati, jer kako je kazao Gredelj, iz ministarstva su mu poručili da će konačan sud izreći idući tjedan.

>>Spremačica koja je 'asistirala' na operaciji primila prijetnje smrću

>>'Cijeli život pamtit ću taj užas, a čelnici bolnice lažu'

>>Ministar Varga prijavu čistačice dobio 10. srpnja

Komentara 5

HR
HRVATSKA89
16:56 10.09.2014.

i onda se netko pita gdje je neki instrument se izgubio a to bi vrlo vjerojatno moglo biti da one ili ga stavljaju na denzifekciju i potvrde da je kod njih a ono ostao u pacjentu

OS
osica
17:31 10.09.2014.

Užas, a što još ne znamo. Trebalo je deset godina da ovo saznamo.

Avatar Daruvar_
Daruvar_
16:19 10.09.2014.

Liječnici su potpuno nezasluženo najprivilegiranija kasta, a unesrećili su tisuće ljudi. Svaka čast kirurzima, ali većina liječnika samo je lutka na koncu farmaceutske mafije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije