Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO WAGNER

Održan sprovod Jevgenija Prigožina u Sankt Petersbugu: 'Pokopan je u krugu obitelji'

Foto: reuters
1/3
29.08.2023.
u 17:53

"Posljednje zbogom Jevgeniju Viktoroviču je održano u privatnom krugu. Oni koji se žele oprostiti mogu posjetiti groblje Porohovskoje", piše u kratkoj objavi na Telegramu uz fotografiju Prigožina.

Pogreb zapovjednika ruskih plaćenika Jevgenija Prigožena, koji je prošli tjedan poginuo u zrakoplovnoj nesreći, održan je u krugu obitelji i prijatelja na groblju u predgrađu njegova rodnog grada Sankt Peterburga, objavio je u utorak Prigožinov ured za odnose s javnošću.

"Posljednje zbogom Jevgeniju Viktoroviču je održano u privatnom krugu. Oni koji se žele oprostiti mogu posjetiti groblje Porohovskoje", piše u kratkoj objavi na Telegramu uz fotografiju Prigožina.

Prigožin je poginuo 23. kolovoza u padu privatnog aviona u Tverskoj oblasti, nedaleko od Moskve. Do nesreće je došlo dva mjeseca nakon što su on i njegovi plaćenici pokrenuli pobunu protiv ruskih vojnih zapovjednika u kojoj su preuzeli kontrolu nad južnim gradom Rostovom na Donu i napredovali prema Moskvi, prije nego što su se vratili u svoje baze.

POVEZANI ČLANCI:

Bio je to najveći izazov vladavini predsjednika Vladimira Putina odkad je preuzeo vlast 1999. Kremlj je ranije danas priopćio da Putin neće doći na pogreb. U padu privatnog mlažnjaka Ebrear Legacy 600 uz Progožina su poginula još dvojica zapovjednika Wagnera, četiri Prigižinova tjelohranitelja te tri člana posade.

>> VIDEO Moskva potvrdila: Gotova DNK analiza, Jevgenij Prigožin je poginuo u nesreći zrakoplova

 

Komentara 18

Avatar Zgubider..
Zgubider..
19:01 29.08.2023.

"...Održan sprovod Jevgenija Prigožina u Sankt Petersbugu..."___....bugu? U Sankt Petersburgu gospodo, burgu!

Avatar Marko
Marko
18:55 29.08.2023.

Zašto u krugu,a ne u kvadratu?

Avatar PANEM
PANEM
21:54 29.08.2023.

Glavno da Pravoslavna crkva ima zapažen obred jer ga je i podupirala u klanju i ubijanju. Svetom vodom prskala tenkove a patrijarh Kiril dobio zrakoplov na poklon. U isto vrijeme, čak i ovaj smušeni papa Franjo i KC pozivaju nana mir i ulažu max diplomatske napore za kraj sukoba. Nečuveno, to bi trebali raditi klerici PC njih 15 koji ratuju između sebe. Užas u šta im se crkva pretvorila. Hvala Bogu što smo katolici i što nam je crkva zdrava iako sa problemima kao svaki živi organizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije