Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ZNA SE SADRŽAJ

Odluka Županijskog suda o Modriću zbog lažnog svjedočenja još nije objavljena i poslana sa suda

Luka Modrić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/7
30.11.2018.
u 12:04

Optužnica protiv Modrića isprva je podignuta pred osječkim sudom, gdje se sudilo i Mamiću, no slučaj je u međuvremenu preseljen u Zagreb.

Zagrebački Županijski sud će najvjerojatnije u ponedjeljak objaviti odluku izvanraspravnog vijeća koje je, prema neslužbenim informacijama, pravomoćno obustavilo postupak protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja na suđenju bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću, u vezi izvlačenja novca iz tog kluba.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić Hini je izavio da je izvanraspravno vijeće odlučivalo o Modrićevu slučaju, ali da odluka još nije poslana tužiteljstvu i obrani pa mu sadržaj nije poznat.

Ni, Modrićeva odvjetnica Laura Valković nema saznanja o navodnoj odluci izvanraspravnog vijeća.

Jutarnji list u petak je neslužbeno objavio da je izvanraspravno vijeće Županijskog suda potvrdilo raniju odluku Općinskog kaznenog suda i zaključilo da ne postoji dovoljan stupanj osnovane sumnje da je Luka Modrić lažno svjedočio na sudu.

Luka Modrić
1/11

Optužno vijeće Općinskog kaznenog suda je krajem rujna optužnicu protiv Modrića odbacilo kao preuranjena, zauzevši stav da optužbe za Modrićevo lažno svjedočenje nisu osnovane prije pravomoćnosti presude u Mamićevu slučaju.

Optužnica protiv Modrića isprva je podignuta pred osječkim sudom, gdje se sudilo i Mamiću, no slučaj je u međuvremenu preseljen u Zagreb. 

Tužiteljstvo Modrića tereti da je 13. lipnja 2017. na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Mamiću i još trojici svjesno neistinito iskazao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transfernog obeštećenja u omjeru 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki puta kada bi produžavao ugovor te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen.

Tužiteljstvo tvrdi da je tako iskazivao iako je znao da to ne odgovara istini, "jer je navedene anekse potpisao u vrijeme kada je već igrao za novi klub, nakon realizacije ugovora između tih klubova, pri čemu je cjelokupan iznos pripao matičnom klubu".

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama nepravomoćno je u lipnju osuđen na šest i pol godina zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna. Uoči izricanja presude Mamić je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu i ondje dobio utočište na temelju činjenice da uz hrvatsko ima i bosanskoheregovačko državljanstvo.

Po izlasku iz sudnice nakon Modrićeva svjedočenja Mamić mu je odao priznanje rekavši da je njegov iskaz "nešto najdivnije i najpoštenije".

Pogledajte i video: Svijet je dobio novog kralja - Luku Modrića

Ključne riječi

Komentara 1

MT
makan tahi
13:27 30.11.2018.

kak se ne zna, pa pročitao sam ujutro u nekim novinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije