Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEOKOMENTAR

Odluka Povjerenstva o Martini Dalić zamka je za premijera Plenkovića

Andrej Plenković i Martina Dalić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
04.12.2018.
u 14:47

Novinarka Večernjeg lista Iva Boban Valečić prokomentirala je odluku Povjerenstva za sukob interesa vezano uz Martinu Dalić i Zdravka Marića

Martina Dalić i Zdravko Marić povrijedili su načela po kojima se imaju ravnati državni dužnosnici. Tako je jučer odlučilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, a ta bi se odluka mogla pokazati vrlo nezgodnom i za premijera Plenkovića i njegovu vladu. Naime, ako je Dalić postupila nevjerodostojno i netransparentno tajeći od novinara i saborskih zastupnika tko je autor zakona kojim se rješavala kriza u Agrokoru, postavlja se pitanje nije li to isto učinio i premijer.

A Povjerenstvo i protiv njega vodi sličan postupak, i to zato što nije otkrio imena članova iste radne skupine. Još neugodnija mogla bi biti izreka po kojoj je Dalić propustila postupiti odgovorno kada je Vladi predložila imenovanje Ante Ramljaka izvanrednim povjerenikom.

Cijeli komentar pogledajte u videu.

Komentara 25

DP
drago.pertl
15:28 04.12.2018.

Zašto ne pričamo o tome kako je Vesna Pusić dala 250 tisuća kuna nezakonito svom bratu Zoranu, a njena prijateljica Zlatar Violić bila 2 puta osuđena i kažnjena za sukob interesa??

Avatar zajutrak
zajutrak
14:54 04.12.2018.

Povjerenstvo ulijeva nesigurnost i pristranost, kada ih slušam i gledam ne mogu se oteti dojmu da su nekompetnentni i šeprtljavi, takvima ne vjerujem .

LP
luka.profaca
15:30 04.12.2018.

ministri Grčić, Maras, Lalovac, Mrak-Taritaš, Miljenić, Linić, Šipuš i Lorencin kažnjeni s 4000kn zbog kršenja članka 14.1. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, to smo zaboravili?! pola vlade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije