Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dosta joj svega

Odlučila živjeti bez šminke i depilacije. Pogledajte kako izgleda

Phoebe Baker Hyde (1)
Foto: Facebook
1/3
18.01.2013.
u 18:31

Phoebe Baker Hyde iz New Yorka na godinu se dana prestala šminkati i uređivati, no nakon eksperimenta, to joj je postala životna navika i sada se osjeća sjajno

Kako je to živjeti bez šminke i depilacije, odlučila je doznati 38-godišnja majka dvoje djece Phoebe Baker Hyde iz New Yorka. Ona je, naime, odlučila godinu dana ne koristiti šminku i ne opterećivati se svojim izgledom te je skratila kosu, a odrekla se i depilacije i sve to kako bi se osjetila slobodnom.

Nakon što je 2007. godine rodila kćer, kad god bi se pogledala u ogledalo, Phoebe bi pomislila kako iscrpljeno izgleda, piše Shine. Novac je trošila na šminku i kreme za pomlađivanje, no to joj nije pomoglo pa se ovaj put odlučila na drukčiju metodu. Umjesto svakodnevnog šminkanja i uređivanja – odlučila je reći dosta.

– Radila sam ono što i muškarci čine. Stavila bih dezodorans, malo gela na kosu i izašla – priča Phoebe koja je objavila i knjigu "The Beauty Experiment" u kojem je opisala svoje iskustvo.

– Bila sam nervozna, samokritična, bijesna i nesigurna. Nisam bila ona osoba koja sam željela biti, vodila sam rat s cijelim svijetom i sa samom sobom. Odlučila sam se riješiti svega, nove odjeće, šminke, odlaska u frizerski salon, nakita, posla... – kaže Phoebe.

Danas, četiri godine nakon eksperimenta, 38-godišnjakinja kaže da se osjeća sjajno. Koristi samo kremu za lice i labelo te izbjegava ostale kozmetičke proizvode.

– Kada se pogledam u ogledalo, ne vidim bore, strah, stres ili umor iako su oni tamo. Umjesto toga vidim lice, osobu, život i kad me netko upita osjećam li se lijepom, najiskrenije kažem da – zaključuje.

>> Kemikalije iz šminke mogu potaknuti ranu menopauzu

Komentara 62

KR
kraljzvonimir
08:40 21.01.2013.

Bolje i prirodnije bez šminke...

DU
Deleted user
16:39 21.01.2013.

Pa nek onda i dalje proširi navike, prestane šišat kosu i nokte a glupo i da se truje pastama za zube, to je isto kemija koje nije bilo prije 50 godina... Gdje je sretni mužić, samo još on fali na slici...

BA
baš
11:13 20.01.2013.

Nema baš neke fotke za usporedbu no ono što vidim ne čini je nesipatičnijom, neprihvatljivijom ili drugo. Možda muški vole neke šminke kada je u pitanju erotski naboj i mašta, ali i to je prolazno. Što se mene tiče nitko ne mora nositi šminku, takvi smo kakvi jesmo, a ako već i moramo onda malo, tek toliko da damo začin životu, ne da ga izokrenemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije