Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Folkloraši u Karlovcu

Odlični vatreni plesači tanga, borci s Otočja, mladenke iz Gruzije...

folklor1
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/4
08.07.2014.
u 16:18

U šest dana trajanja festivala nastupaju plesači iz Gruzije, Otočja Guam, Rusije, Argentine, Tajvana te FA Matija Gubec

Činjenica da je karlovački šanac bio premalen da bi primio sve Karlovčane koji su željeli vidjeti nastup folkloraša na otvorenju 17. Međunarodnog festivala folklora, dovoljno govori u prilog tome koliko je taj festival zaživio u Karlovcu, koliko ga ljudi vole i uživaju u uvijek atraktivnim nastupima.

Pohvale domaćinima

Ove godine čitavog tjedna publika u Karlovcu, ali i u Ogulinu, Dugoj Resi, Draganiću, Ozlju na večernjim koncertima mogu uživati u nastupima folkloraša iz Argentine, Gruzije, Otočja Guam, Rusije i Tajvana.Već su prve večeri sve skupine oduševile, od vatrenih plesača tanga iz Argentine, preko atraktivnih, plemenskih nastupa tamnoputih otočana, preko specifičnih, nama nalik na ‘nježni’ baletni nastup plesačica iz Tajvana, dok upečatljivih ‘ratnika’ iz Rusije i sa dalekog sjevera Gruzije.

Svakako, pohvale i zbog nastupa članova karlovačkog FA Matija Gubec koji, osim što je organizator manifestacije, već 17. godinu za redom na festivalu predstavlja folklornu baštinu Hrvatske.

Najviša kvaliteta

– Posebnost je ove godine u tome što festival ima i certifikat CIOFF-a koji je dobiven u prosincu 2013. godine u Mexicu, a oznaka je najvišeg nivoa kvalitete festivala. Taj certifikat nosi i nove obveze, ali je i dokaz nacionalne važnosti festivala - kazao je Željko Štajcer, direktor festivala. Grupe, a oko 170 je sudionika festivala, i ove su godine smještene u Učeničkom domu u Karlovcu, jednom od sponzora festivala kojemu je zlatni sponzor Karlovačka pivovara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije