Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregazio djevojčicu

'Odjednom se curica stvorila ispred mene. Izgubio sam se, nisam uspio ni zakočiti'

Ilija Đaković
Foto: Vedran Balen
16.01.2015.
u 21:20

Optužno vijeće Općinskog suda u Slavonskom Brodu potvrdilo je optužnicu protiv Ilije Đakovića (81) iz Bartolovaca

Optužno vijeće Općinskog suda u Slavonskom Brodu potvrdilo je optužnicu protiv Ilije Đakovića (81) iz Bartolovaca, kojeg državno odvjetništvo tereti da 3. srpnja prošle godine na županijskoj cesti u Gromačniku usljed neprilagođene brzine svojim Jugom pregazio i usmrtio šestogodišnju djevojčicu dok je pretrčavala cestu.

Djevojčicu je njezina baka kod koje je bila na čuvanju zajedno s još jednim unučetom pješice vodila prema roditeljskoj kući. Nažalost, neoprezan prelazak kolnika pokazao se kobnim. Vozač koji se zaustavio sedamdesetak metara dalje od mjesta tragedije optužen je za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Prijeti mu kazna od jedne do osam godina zatvora

- Vozio sam se kući i odjednom se ispred mene nasred ceste na udaljenosti od oko pola metra od auta stvorila curica. Ja u tom trenutku nisam znao za sebe, izgubio sam se. Ni kočnicu nisam uspio stisnuti – rekao je Đaković u svoju obranu. Dodao je kako curicu i baku koja ju je vodila nije vidio od auta koji mu je išao u susret, a zbog istog tog vozila vjerojatno niti one nisu vidjele njega.

Vještačenjem je utvrđeno kako Đaković nije bio pod utjecajem alkohola, a u trenutku nesreće vozio je brzinom između 55 i 60 kilometara na sat (na tom dijelu ceste brzina je ograničena na 50). Utvrdi li se da je kriv, prijeti mu kazna zatvora od jedne do osam godina zatvora, no može biti i uvjetna.

>> Curica se samo stvorila pred autom, nisam uspio reagirati

Komentara 27

TH
thekurcula
22:03 16.01.2015.

Zašto tako ružno protiv ovog starijeg čoveka koji verovatno nije kriv za strašnu tragediju? On vozio 5, ili maksimalno 10 km na sat brže od dozvoljenog (to je ništa, beznačajno!) a baka sa decom išla cestom (zašto? nema trotoara?)

CH
chemica
22:26 16.01.2015.

Kriv je djedica, a ne odrasli koji nisu pazili na dijete. Zar moramo voziti dvadeset na sat? Zbilja ne znam tko bi pri dozvoljenoj brzini od 50 kilometara uspio izbjeći nalet na dijete koje je istrčalo na ulicu iza drugog vozila pa da ostane živo. Ovdje se zbog navodnog prekoračenja od 5-10 kilometara na sat ( policija tolerira prekoračenje od 5!), sva odgovornost prebacuje na vozača. Pa ti sjedni za volan nakon moguće osuđujuće presude ovom nesretniku. Djeca nemaju što tražiti na kolniku bez nadzora starijih! Ali koga briga. Važno je nekome prišiti krivnju. Bakici ne možeš jer "nije humano" pošto je skrivila smrt vlastite unuke, dijete nije ni krivo niti može biti, znači da je ostao samo djedica koji je navodno vozio "zvjerskom" brzinom od 55 tamo gdje je dozvoljeno 50 na sat. Smijurija od države.

MI
Mirnadob
22:07 16.01.2015.

Saobracajka se moze svakom dogodit tko sjedne za volan,i nemoze se starija osoba tako vrijedjat,nije vozio prebrzo, a kad mladi drogirani i alkoholizirani,pregaze pjesaka,onda su krivi roditelji?bilo bi pozeljno da se prizemljite sa takvim komentarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije