Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJEČJI VRTIĆ u ZAPREŠIĆU

Odgojiteljica dijete natjerala da rukama vadi kruh iz WC školjke: 'Nije se držao dogovora'

Ilustracija dječjeg vrtića
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
22.03.2024.
u 17:53

U nastavku teksta, odgojiteljica upućuje roditelje da popričaju s djetetom o vrijednostima u životu, komunikaciji i bacanju hrane, a ispod objave se već skupilo gotovo 200 komentara

Za mnoge roditelje slanje djeteta u vrtić nije pitanje želje nego potrebe. Jednostavno ne mogu drugačije osigurati dovoljne prihode za kućanstvo, pa djeca dio dana provode u državnim ili privatnim ustanovama sa stručnim odgojiteljima koji se za njih brinu, no u jednoj grupi na društvenim mrežama, nakon incidenta u zaprešićkom vrtiću, pokrenuta je rasprava o tome koliko su djeca sigurna u rukama odgojitelja.

Naime, na Facebook stranici "Mamin blog" u četvrtak kasno navečer osvanula je poruka koju je jedna odgojiteljica zaposlena u Zaprešiću navodno poslala roditeljima djeteta u njenoj skupini. U svojoj poruci objašnjava kako je dijete "L" za vrijeme ručka sakrilo i naknadno bacilo komad kruha u WC školjku, zbog čega je kažnjeno, a opis kazne potaknuo je lavinu komentara.

"Dogovor koji imamo u skupini je da se jelo pojede do kraja i kruh se ne uzima ukoliko ne želiš, potaknuli smo ga da pojede ostatak. L je stavio koru kruha u džep te je kasnije bacio u wc školjku. Provjerom džepa (jer smo se već susreli s takvim njegovim spremanjem mnogih stvari) uvidjeli smo da je džep prljav od špinata, krumpira i mrvica kruha. L je izvadio kruh iz WC-a i ukazano mu je da ponašanje nije uredu kao i nepridržavanje pravila i dogovora skupine" dio je teksta objave.

U nastavku teksta, odgojiteljica upućuje roditelje da popričaju s djetetom o vrijednostima u životu, komunikaciji i bacanju hrane, a ispod objave se već skupilo gotovo 200 komentara. Neki odobravaju postupak odgojiteljice, naglašavajući kako djeca moraju naučiti koje su stvari dozvoljene a koje ne, dok se većina ipak zgraža nad idejom da malo dijete bude na taj način kažnjeno.

Iz spornog vrtića za 24sata su potvrdili da je došlo do incidenta, a zbog svega su izrazili "iskreno žaljenje". Tvrde da su započeli uvid u događaj te da će poduzeti daljnje mjere i aktivnosti sukladno rezultatima. Nisu iznosili detalje, no dodali su da je sazvan hitan sastanak zaposlenika.

VIDEO Vandalizam na dječjem igralištu u centru Siska

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Tombstone
Tombstone
19:09 22.03.2024.

Potpuno je pogresno siliti djecu da pojedu sve sto dobiju, I u ovom slucaju dijete nije imali drugog izbora. A to sto se odgajateljica "dogovorila" s grupom odgovara "dpgovoru" zatvorakih cuvara I zatvorenika.

SB
Stroga Babaroga
19:00 22.03.2024.

Zašto dijete mora sve pojesti? Najgore je dijete siliti da jede, to samo izaziva revolt. Postoji X razloga zašto dijeta odbija jesti, npr nije gladno, nesretno je, boji se, buni se….Osim toga, odgajateljica koja na ovakav način provodi svoju volju ne može i ne smije odgajati djecu!

DO
doktorica
08:48 23.03.2024.

pa te pametne odgojiteljice su mogle ostatke kruha baciti pticama,tobi djecu zabavilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije