Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požega

Odgođena dražba za prodaju kuća bivših radnika Kamen Ingrada

kamen ingrad
Tihomir Ivčetić
27.10.2009.
u 12:18

Današnja dražba na Općinskom sudu u Požegi na kojoj je trebalo biti prodano prvih pet kuća bivših radnika Kamen Ingrada, koji su dali svoje kuće kao hipoteke kako bi Vlado Zec i njegova tvrtka mogli dići kredite, odgođena je.

Današnja dražba na Općinskom sudu u Požegi na kojoj je trebalo biti prodano prvih pet kuća bivših radnika Kamen Ingrada, koji su dali svoje kuće kao hipoteke kako bi Vlado Zec i njegova tvrtka mogli dići kredite, odgođena je. Naime, radnici su zatražili da se dražba odgodi dok se ne završe parnični postupci koje vode za poništenje ugovora o davanju kredita između njih i Podravske banke. Odvjetnik banke danas se negativno očitovao o tome te je sutkinja Marija Raguž kazala da će odluku o održavanju dražbe donijeti naknadno te je ročište dražbe odgodila.

Josip Solić, jedan od bivših radnika Kamen Ingrada ističe da je Požeška banka kada je 2002. godine uzimala njihove kuće kao hipoteke za kredit od 180.000 kuna itekako dobro znala da novac ne ide njima nego Zecu i Kamen Ingradu, a isto je tako znala da ti isti radnici ne mogu vraćati kredit jer je mjesečna rata bilo skoro dvostruko veća od njihovih primanja.

- To znaju u banci, ali i svi u Požegi, a sada banka ono što ne može naplatiti od Kamen Ingrada i Zeca želi uzeti nama iako zna da nama novac nikada nije dala - ogorčen je Solić. Njegovo ogorčenje dijele Zdenko Pleša i Jure Soldić čije bi kuće na dražbi trebale biti sutra kao i kuće ostalih radnika.

Kako su nam rekli na Općinskom sudu, za kupnju kuća na dražbi za sada nitko nije pokazao interes što je i uobičajeno kada je u pitanju prvo ročište na kojem je cijena kuća tržišna.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar maximus69
maximus69
18:49 27.10.2009.

Mislim da je ovaj desni je bio direktor veličkog komunalca, koji je digao hipoteku na veličko groblje...a ovaj do njega je bio glavni skladištar u kamen ingradu...dakle imali su koristi za to što su napravili...kad je bilo lakše hapati ii krasti, te izigravati direktore, nego napustiti bolesnog megalomana v.zeca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije