Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAŠNJENA ODLUKA
Povratak na članak

Odgođeno ročište, slučaj optuženih Hrvata prebačen na viši sud: 'To je za njihovu dobrobit'

Odluku o prebacivanju slučaja odobrila je sutkinja Visokog suda Yvonne Chembe, dok je sutkinja Općinskog suda Jennifer Bwalya vodila predmet na nižem sudu. Prvotni datum ročišta trebao je biti 1. ožujka, no odgođeno je

Komentari 28

ST
StariSokol
10:46 22.02.2023.

Jučer toliko prljavih komentara u medijima na račun Pernara da to nije normalno. On je rasist i ljubimac robovlasnika. Šta misle ti novinari kada se gledaju u ogledalu. Umjesto da se podrži Pernara da istjera pravdu u Htvatskoj i da uništi bazu šverca u Zlataru i Varaždinu kad ono udri po njemu. Lijepa smo država. Tko normalan može pomisliti da je ta situacija u Zambiji čista. Njih osmero idu u Zambiju sa unapred spremnim putovnicama za djecu iz DR Konga koju nisu vidjeli. Umjesto da tu djecu preuzmu u Kongu njima netko tu djecu krijumčari u Zambiju. Bogu hvala da je Zambija pravna država pa je taj pokušaj krijumčarenja spriječila. I sad si ti misli da su ta djeca Hrvatski građani iako kupljeni na crno. Tako tumaće naše vlasti.

VL
Avatar Miloradova pudlica
Miloradova pudlica
10:44 22.02.2023.

Još malo zambijskog roštiljanja. Taman da ih se fino preprži da budu spremni sve reći o pedofilskoj mafiji na relaciji Zlatar-Banski dvori-Možemo.

VL
TN
Tamo Neko
10:13 22.02.2023.

Evo što kaže Ivan Pernar kojeg svi u trgovinu djecom umreženi mediji neprestano blate: "Po informacijama koje imam bit ću svjedok u ovom slučaju, "mali" problem koji se pojavio jest taj što oni smatraju da su vijećnik Možemo i njegova družina dio puno veće mreže trgovaca djecom, da se radi o velikom novcu i da je ugrožen moj život. To po mom sudu objašnjava spregu politike i medija koji čine sve u tome da me diskreditiraju, međutim, jedini način na koji me mogu spriječiti od svjedočenja je da me ubiju. Ako budem ubijen želim da znate tko je to učinio. PS: suicid isto ne dolazi u obzir"

VL
AN
Anamarija10
10:23 22.02.2023.

Naravno da je to za njihovu dobrobit. A za našu dobrobit bi bilo riješiti se svih upletenih u ovaj odvratan biznis kupovanja djece. Sa ministrima na čelu. U svakoj normalnoj državi bi već letili

VL
SA
sasha68
11:10 22.02.2023.

dakle hoće li se novinari ispričati svim komentatorima koje su nazivali vulgarnim rjecnikom pokusavajuci sakriti ovu ekipu mozemovaca, ispada da su ljudi bili u pravu i kad su pitali prava pitanja bili bi blokirani. kad te preuzima visi sud onda itekako ima dokaza da si ilegalno radio, fgdje su tomić,dezulović,bencicka, pravobraniteljice, nesto zamukli? gdje su opuznice za suce u zlataru? gdje revizija svih posvajanja?

VL
AN
Anamarija10
10:25 22.02.2023.

Neki su imali novaca za 5 djece. I šesto na putu. E takvi će biti pozvani na taj viši sud i objasniti koga su sve potplatili i tako razotkriti cijeli lanac.

VL
MT
mačak tom
10:56 22.02.2023.

Najgore bi bilo ako će "po glavi" dobiti netko tko nije niti bio svjestan u što se upliće. Tu prvenstveno mislim na ove Varaždince. Meni djeluju potpuno izgubljeno, ali naravno, sud je tu da odluči. Kaj se tiče Noah i Možemo ekipe, za njih vidimo i znamo da su spremni na sve kako bi izigrali zakone.

VL
CR
CROLINDA
12:31 22.02.2023.

nije Zambija odmah tu za ćošom - ne može biti da bi itko otišao u Zambiju po kongoansko dijete a da ne bi znao da Kongo zakonom brani posvajanje strancima i nastranjacima - znali su oni itekako da zaobilaze zakonon i da im papiri nisu valjali

VL
KL
klamerko
12:03 22.02.2023.

Plenković 2018. godine prilikom očitavanja o referendumskoj inicijativi o promjenama izbornog zakona: "Meni je jedino mjerilo zakon." Pola godine poslije kompromitirani ministar Kuščević pronalazi "preko 40 000 falsificiranih potpisa" koje nikada nije dozvolio da u praksi potpisivači smiju jasno provjeriti, te zbog "par tisuća potpisa" cijela inicijativa propada iako unatoč poništenju 40 tisuća potpisa i dalje ima gotovo 99% od potrebnog broja potpisa od 374 tisuće. Milijan Brkić jedini unutar vrha HDZ govori Plenkoviću "Ja ne želim poniziti 400 tisuća naših građana" i biva razrješen kasnije dužnosti od strane Plenkovića. Sve biva oduzeto narodu zbog "zakona kao jedinog mjerila". Danas Plenković otvoreno govori da on "cijelo vrijeme zna za zakonsku zabranu stranog posvajanja ali da se pita jesu li sudovi u Kongu drukčije postupali". Je li mu jedino mjerilo zakon ili mu je jedino mjerilo njegov politički interes? Sada ujedno vidimo kako su mediji 2018. svojom šutnjom rado popratili opstrukciju ondašnjih referenduma jer nikoga od vladajućih nisu napadali. Sada napadaju i sprdaju se s Pernarom... Zamisli, s Pernarom, a i dalje pozivaju Puhovskog kao svog uzoritog "glavnog političkog analitičara" koji od nas poreznih obveznika uredno i dalje prima plaću što je u Jugi huškao na sudu protiv Budiše i što je 2009. huškao na sudu protiv generala. Fantastično. A pazi a Pernara danas više nitko od nas poreznih obveznika ne plaća, a Puhovskog i dalje plaća. O tome nitko nije razmišljao.

VL
CR
CROLINDA
12:28 22.02.2023.

hvala Bogu što levičari su snobovi pa i neće da usvajaju hrvatsku siročad – ta čemu bi ih naučili i odgojili -sve sami neradnici džabalebaroši općepraksaška laprdala koja se u sve miješaju a ni u što se ne razumiju ii koja mrze Hrvatsku i sve hrvatsko i isto dobro naplaćuju te svakim nastupom razotkrivaju svoj mentalitet proizišao iz totalitarnog diktatorskog jugosrbokomunističkog režima pokušavajući se licemjerno zamaskirat mantranjem o toleranciji a iste upravo oni nemaju prema velikovećinskom (hrvatskimislećem) dijelu stanovništva već svako malo agresivno verbalno iskazuju šumske mentalne manire njihovih otaca prema svima koji ne slave njihovu ateističku kulturu smrti – abortus, spolno nastranjaštvo već od vrtićke dobi, eutanaziju… - njima su to sada protuhrvatska sredstva u zamjenu za pobijeđenu im komunističku diktaturu

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:07 22.02.2023.

U nas je viši sud nadležan za teža kaznena djela. Ako je tako, onda im se loše piše.

VL
PO
poluvodič
11:12 22.02.2023.

Gdje su europski istražitelji u ovom slučaju? Gdje je Interpol? Tko je zaslužan za istraživanje ovog slučaja? FBI?

VL
CR
CROLINDA
12:39 22.02.2023.

eto to je ta neradnička fronta netolerantna i agresivna prema onima koji ne misle kao oni - čojseri wokeri - dileri siromaške djece koji urlaju po ulicama svijeta za pobačaj - po zanimanju glume moralni poklopac svemu i svakome -- posvudani i pojavljivači koji se u sve miješaju a stručni nisu ni za što

VL
CR
CROLINDA
13:06 22.02.2023.

nema među njima nesvjesnih i naivnih - tko bi to potegao u Afriku u Zambiju po kongoansko dijete a da ne zna da kongoanski zakon zabranjuje posvajanje strancima i spolnim nastranjacima - tko se to ne bi zapitao zašto ide u Zambiju kad je dijete iz Konga - zar nekome ne bi bilo jasno da je to kriminalno i da su ti kojima ideš dileri djece- trgovci ljudskim bićima

VL
GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
10:07 22.02.2023.

Jadničci, baš mi ih je žao.

VL
DU
Deleted user
10:33 22.02.2023.

Hoće li ovoj sutkinji morati plaćati jamčevinu?

VL
DU
Deleted user
10:04 22.02.2023.

Kakve dokaze oni imaju protiv njih i imaju li ih uopće. Niti A o tome.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.