Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDI SE BRAĆI MAMIĆ

Odgođena ročišta za suđenje u aferi Dinamo 2: Optuženi poduzetnik mijenja odvjetnika

Osijek: Mami? otkazao punomo? odvjetnicima, rasprava prekinuta
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
20.11.2023.
u 12:01

Uskok tereti Zdravka Mamića da je od prosinca 2004. do prosinca 2015. godine uz ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između "Dinama" i više stranih tvrtki

Na osječkom Županijskom sudu odgođena su tri ovotjedna ročišta u suđenju braći Mamić i ostalima, koje Uskok tereti za izvlačenje novca iz NK Dinama u sklopu zločinačkog udruženja u aferi "Dinamo 2". S obzirom da je optuženi poduzetnik Igor Krota, potkraj prošlog tjedna, otkazao punomoć dosadašnjem branitelju ovotjedne rasprave su odgođene kako bi mogao imenovati novog odvjetnika, a nova glavna rasprava zakazana je za 28. studenog, doznaje se u ponedjeljak na sudu.

U aferi "Dinamo 2" za izvlačenje novca iz kluba u sklopu zločinačkog udruženja, uz Zdravka i Zorana Mamića, koji su u bijegu u BiH i kojima se sudi u odsutnosti, optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

U optužnici, na skoro 700 stranica, Uskok tereti Zdravka Mamića da je, od prosinca 2004. do prosinca 2015. godine, ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između "Dinama" i više stranih tvrtki, iz Velike Britanije, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD-a te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača Dinamo oštetili za više od 144 milijuna kuna.

Tužiteljstvo tereti okrivljenike da su taj novac dijelili između sebe i koristili za svoje potrebe, a da je, uz navedeno, NK Dinamo neosnovano obvezan za plaćanje dodatnih 7,35 milijuna eura, odnosno 55,8 milijuna kuna.

POVEZANI ČLANCI:

Okrivljeni nogometni menadžer Nikky Arthur Vuksan se potkraj listopada nagodio s Uskokom pa je, temeljem sporazuma stranaka, osuđen na godinu dana zatvora, uvjetno na pet godina. Vuksan je proglašen krivim zbog pomaganja u pokušaju zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, u sastavu zločinačkog udruženja, a prije sporazumne presude otkazao je punomoć svojoj dotadašnjoj odvjetnici Kseniji Vržini.

>> VIDEO Ukidanje mjere roditelj odgojitelj nije protuustavno. Dolenec: Ovo je velika pobjeda

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije