Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
seizmolozi na terenu

Odgođena nastava u osnovnoj školi na Krku, zabilježena nova podrhtavanja

Odron stijena uslijed potresa uz cestu prema Staroj Baški na Krku
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
17.02.2023.
u 10:09

U 3.17 sati zabilježen je jačine 2,3 po Richteru, a osim njega zabilježeno je još pet potresa jačine između 2 i 3 te dvadeset potresa između 1 i 2, piše Novi list. Danas se u OŠ Frana Krste Frankopana u Krku i njezinim područnim školama ne održava nastava zbog statičkog pregleda sigurnosti objekata.

S obzirom na to da su naknadna podrhtavanja moguća i tjednima nakon seizmičke aktivnosti, tlo na Krku se treslo i noćas. U 3.17 sati zabilježen je jačine 2,3 po Richteru, a osim njega zabilježeno je još pet potresa jačine između 2 i 3 te dvadeset potresa između 1 i 2, piše Novi list. Danas se u OŠ Frana Krste Frankopana u Krku i područnim školama ne održava nastava zbog statičkog pregleda sigurnosti objekata. Osnovne škole u Malinskoj i Omišlju održat će nastavu. 

Seizmolog Krešimir Kuk rekao je za HRT da je oformljeno nekoliko ekipa koje će danas biti na užem, a zatim i na širem epicentralnom području. "Postavljamo instrumente, gušću mrežu kako bismo prikupili svu seizmičku aktivnost. Jedna ekipa će makroseizmički istraživati kako se glavni potres manifestirao na širem području", objasnio je. 

Podsjetimo, jučer u 10.47 sati potres jačine 4,8 po Richteru pogodio je otok Krk. Potres se osjetio u Crikvenici, Novom Vinodolskom, na Cresu, Rabu, u Rijeci, Šibeniku, Splitu, ali i u Karlovcu, Zagrebu, Požegi. 

>> VIDEO: Potres izazvao odron u uvali na otoku Krku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije