Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE BREXITA
Povratak na članak

Ode li Britanija, Europska unija bit će siromašnija i manje liberalna, a stradala bi i Hrvatska

Britanski glas za izlazak iz EU-a na referendumu 23. lipnja nanio bi težak udarac samopouzdanju Europske unije i njezinoj međunarodnoj poziciji, odstranivši joj drugo najveće gospodarstvo i jednu od dviju glavnih vojnih sila

Komentari 50

DA
Darko22
10:18 19.06.2016.

Jadna vam je ova propaganda večernji.

VL
Avatar babas
babas
10:14 19.06.2016.

Bez Britanije EU će postati manje liberalna? Super,nek idu i povedu Merkelicu s Njemačkom sa sobom.

VL
Avatar abakus
abakus
10:13 19.06.2016.

Daj Bože da odu i da se raspadne ta nakarada koja se naziva Europskom unijom a koja je uistinu projekt za uništavanje nacionalnih država, isisavanje nacionalnih bogatstava i uništavanje obitelji i obiteljskih vrijednosti. Bio sam protiv ulaska u tu EU, Hrvatska je na prevaru (u režiji HDZ-a koji je promijenio upravo zbog ulasak u EU zakon o referendumu) ušla u nju, novce o kojima se toliko govorilo ne povlačimo (normalno, pa ne daju se novci drugim državama ni za što), ali zato naši mladi i školovani ljudi čiji su nas odgoj i obrazovanje i previše koštali odlaze iz zemlje i siromaše je i demografski i intelektualno. Dao Bog da Britanija izađe i da se to zlo zvano EU raspadne što prije.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
11:03 19.06.2016.

Britanska " globalna geopolitička vizija" je njihov imperijalni pogled na svijet za njihov vlastiti žep. Britanija je i pristupila EU jer je zgubila negdašnju moć no sad je skužila kak nit prek EU nemre doć na stare pozicije pa pokušava izborit neku "treću opciju". Zapraf se se vrti oko love jer Britanija u ovom trenutku nemre drugima uvjetovat kaj budu i kak (Njemačka je jača) pa se onda sukladno svojoj " globalnoj geopolitičkoj viziji" opet okreću svojim, a ne zajedničkim vrijednostima....i to je to !!!

VL
DU
Deleted user
10:39 19.06.2016.

Kaj god! Hrvatska je već tri godine u EU-u, a meni niti je išta bolje niti lošije. Takav je slučaj i s ostalih 99,9 posto "građanki i građana Hrvatske". Dakle, EU se može slobodno raspasti, mi to ovdje nećemo ni osjetiti kao što nismo osjetili ni ulazak Hrvatske u EU. Nije potrebno plašiti nas siromaštvom jer siromašni smo oduvijek. A liberalna ekonimija, uvezena upravo iz Britanije, uništila je Hrvatsku puno više nego komunističko tzv. samoupravljanje. Osim toga nestane li EU-a možda popusti i sadašnji suludi pritisak suvremenih nakaznih ideologija na hrvatsko društvo. To bi još bilo najbolje.

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
09:42 19.06.2016.

Ni riječi o tome da dio novca umjesto britanije koja svake godine uplaćuje u proračun eu-a sve manje plaćaju ostale zemlje članice pa tako i hrvatska... eu nije više što je bila i sve više postaje tamnica malih naroda.. samim tim što su brojne prepreke za izlazak čak i jednoj od 3 najjače zemlje u uniji malima je gotovo nemoguć izlazak. Ja se nadam da hrvatska ne dijeli niti njemačku federalističku politiku niti britansku imperijalističku...

VL
DU
Deleted user
10:54 19.06.2016.

Unija će biti "manje ekonomski liberalna, manje atlantistička"? "Udaljit će se od liberalne, protržišne, TTIP Europe"?! SUUUPEEERRR... Živio Brexit!

VL
IS
Iszrian
11:26 19.06.2016.

Ja sam uvijek bio za konfederativnu EU. Ovo siljenje na sve tjesnju suradnju i politicko integriranje, i to po ideoloskom kljucu odredjenje manjinske grupacije, je cista nebuloza. Europu se nikada nece pretvoriti u SAD jer Europski narodi imaju zasebnu kulturu, povijest i identitet (koje se s jedne strane hvali a s druge pljuje). Takodjer se politicke elite ne obaziru na zelje gradjana da sudjeluju u odlucivanju (TTIP - cemu tajnost?). Europski "san" je ispao kao zabokrecina. Nek se odvoje ili ne odvoje, povijest neumoljivo ide dalje...

VL
SP
sprco
11:24 19.06.2016.

ne, bit ce jaca bez 51. drzave, americkih dupelizaca, njihovog trojanskog konja u eu.

VL
DE
dernek
10:59 19.06.2016.

To je taj Angst kaze Hina pa pobogu kod nas u HR se kaze strah ne Angst.

VL
MX
Mister X
10:03 19.06.2016.

Ode li Britanija, Europska unija bit će siromašnija i manje liberalna, a stradala bi i Hrvatska, Hrvatska strada uvjek ... Lično ne vjerujem da će izići iz EU-nije ... Jer se sječam da je naredba Hseina Baraka kad je bioio tamo naredio da ostanu i da dalje budu krava muzara kao i ostale članice NATOA- u koliko nije sa njima potajno rekao dobri ste prijatelji možete van. A Ovo sa referendumom lako meni za to i što će "građani" da odluče. Oni uvijek odluče ono što im se dobro proda a i ako ne zna se kako se pomogne da bude tako kako pametni žele i time sve razvesele ...

VL
DA
damocles
14:33 19.06.2016.

da, nanio bi tezak gubitak politickoj eliti koja puni dzepove dok narod nema dovoljno ni za kruh

VL
I1
ing-12345
14:47 19.06.2016.

Samo ovo što je navedeno u ovom članku svakom prosječnom građaninu EU jasno pokazuje da takozvane EU političke elite rade direktno protiv građana EU, npr. zalagajući se za jednosmjerni uvoz iz Kine.

VL
ZI
zimerman
11:58 19.06.2016.

Prije svega za Europskoj uniju bi bilo bolje da postane sto konzervantivnija i da sacuva svoje moralne, kulturne, religiozne I Nacionalne vrijednosti I da se rijesi raka koji je napada a to je multikuralizacija iza koje se krije islamizacija. Engleskacija. Engleska je napola unistena zemljama I jedino revolucija moze zaustaviti islamizaciju

VL
TO
tolitol
12:22 19.06.2016.

Hrvatskoj nije bolje zato što su Hrvati nesposobni, od HDZ-a i SDP-a pa do svih struktura nadolje. Česi, Slovaci, Poljaci, Estonci, čak i Rumunji znaju iskoristiti činjenicu da su na ogromnom tržištu, znaju povući sredstva za projekte, znaju privući investitore, znaju iz njihovih zemalja stvoriti atraktivna mjesta za poslovanje. Pa Hrvatskoj s ovakvim ljudima ne bi deset EU-a pomoglo. Ali to ne znači da je EU loša. Loši smo mi. Trebamo biti manje gotovani, a više inteligentni. I tada će nam se događati ono što se događa drugdje. A što se tiče Britanaca, za njih se ne bojim. Oni će, ili unutar EU-a ili van, za sebe znati postići najbolje rješenje. Ako i iziđu, a to se pokaže kao loše za njihovo gospodarstvo, vratit će se. Oni se vode svojom glavom i vrlo konkretnom računicom. Za razliku od nas balkanskih gotovana i seoskih filozofa kojima bi svakom ponaosob, valjda, Jucker trebao svaki mjesec poslati minimalno tisuću eura. Znajući nas, ni to ne bi bilo dovoljno.

VL
RM
rmd3
13:29 19.06.2016.

evo članka napokon a jooj 4 dan prije referenduma se javite sa Infom. koje novinarstvo, a info naravno negativan nek se zna, 52%za izlazak, 48% za ostanak .Ajmo Britanci pokazite EU snobovima da mozete sami voditi svoju drzavu bez kvota bez regulativa i kojekakvih odbora od EU a.

VL
RM
rmd3
13:36 19.06.2016.

Ono kad si u Europskoj uniji a nemas pojma 4 dana prije, da ti neka clanica ima referendum za izlazak iz EU Unije ,tolko o medijima koji nas informirajo o tako im dragoj EU Europi.

VL
ST
stomugromova
14:35 19.06.2016.

Neka odu skupa sa neoliberalnim korporativnim fašizmom sa kojim razaraju narode i nacionalne države.

VL
Avatar pendreck
pendreck
12:54 19.06.2016.

EU je ok, i za nase tvrtke. Onima koje izvoze olaksava poslovanje. Mi s nasim malim trzistem ionako moramo biti orijentirani izvozu u EU. Na trzista gdj enemorate strahovati da li budete dobili novac... Sto se britanaca tice, mislim da budu otisli van, i nek odu. Budemo onda vidjeli kako ce se odraziti na njihovo gospodarstvo...

VL
MA
malakapelica
11:06 19.06.2016.

Englezi izlaze,Turci ulaze.Jadna li si EU

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.