Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Haaški sud
Povratak na članak

Odbačene Šešeljeve optužbe o Carli del Ponte

Šešelj je još 2007. godine optužio nekoliko osoba iz haaškog tužiteljstva zbog navodnog zastrašivanja šestero svjedoka kako bi svjedočili protiv njega

Komentari 5

TH
thekurcula
20:48 23.12.2011.

Šešelj je tužio sud sudu a taj je sud onda odlučio da nije ništa kriv! Smejurija! Inače, šešelj je samo formalni tužilac, pravi su svedoci sami koji su svi odreda izjavili da su prisiljeni da svedoče onako kako stoji uu pismenom raportu svedočenja i da u sudnici neće da to ponove jer nije istina. I ne vredi! Sud je svejedno prsudio sam sebi da nije kriv! Jel neko nešto drugo očekivao?

VL
TH
thekurcula
20:52 23.12.2011.

Zašto je Šešelj uopšte podnosio tu tužbu? ne zato što je očekivao drugačiju odluku suda. Šešelj sve što radi na tom sudu, a to je više puta eksplicitno rekao, ne radi zbog sadašnjeg trenutka nego zbog istorije. I ova epizoda sa odbijanjem tužbe za zastrašivanje svedoka imaće sasvim drugačiju vrednost kad se o tom sudu bude sa jedne istorijske distance razmišljalo. I ovo će ići u prilog shvatanja kako je haški sud bio dno dna globalne pravde i morala.

VL
OB
-obrisani-
21:41 23.12.2011.

Kako taj sud fukcionise zna svako ko oce da zna.A Seselj zna da nece izaci,pa makar ga tuzili za ubistvo Kenedija.Onda bar moze za istoriju da pokaze pravo lice tog cirkusa.

VL
TH
thekurcula
22:49 23.12.2011.

Stvar je još gora jer su oni sve te svedoke prisiljavali na lažno svedočenje tako što su im sa jedne strane pretili da će ih, ako odbiju, uhapsiti i optužiti i njih pred tribunalom u Hagu, a ako pristanu da će im naći smeštaj i zapošljenje u nekoj zapadnoj zemlji, po izboru! I to sve javno govore ti sami svedoci! Jedan je rekao da su mu obećali ako hoće da svedoči što mu oni kažu da će gospođica Hartman biti raspoložena da s njim provede noć u hotelu! Dno dna! I mngoi su pristali. Ne mislim na to sa Hartmanovom nego iz straha za vlastitu kožu. E, a onda je došla odluka da nema novih slučajeva (mislim od 2007.) i to je bio okidač ovim svedocima da povuku svoje izjave. sad su bili sigurni da, ako ništa drugo, ne mogu da ih hapse i odvode u Hag. Upravo posle te odluke svedoci su se masovno prijavljivali da odustaju od svedočenja.

VL
FO
Folirant
11:47 26.12.2011.

Nürnberski proces nije trajao no godinu a sudilo se gomili zlocinaca a ovome doktoru sude devet godina sto je zaista sprdanje sa svjetskom inteligencijom.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.