Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Haaški sud

Odbačene Šešeljeve optužbe o Carli del Ponte

Seselj
ICTY
23.12.2011.
u 09:19

Šešelj je još 2007. godine optužio nekoliko osoba iz haaškog tužiteljstva zbog navodnog zastrašivanja šestero svjedoka kako bi svjedočili protiv njega

Zahtjev Vojislava Šešelja za pokretanje postupka protiv bivše glavne tužiteljice Haaškog suda Carle del Ponte odbilo je raspravno vijeće suda, javlja HRT.

Šešelj je još 2007. godine optužio nekoliko osoba iz haaškog tužiteljstva zbog navodnog zastrašivanja šestero svjedoka kako bi svjedočili protiv njega. Također je tvrdio da su se tužitelji služili podmićivanjem i prijetnjama te da su manipulirali dokazima.

Neovisni istražitelj kojeg je angažirao Haaški sud proveo je istragu o tvrdnjama, a raspravno vijeće suda zaključilo je nakon analize da nema osnove za pokretanje postupka.

Komentara 5

TH
thekurcula
20:48 23.12.2011.

Šešelj je tužio sud sudu a taj je sud onda odlučio da nije ništa kriv! Smejurija! Inače, šešelj je samo formalni tužilac, pravi su svedoci sami koji su svi odreda izjavili da su prisiljeni da svedoče onako kako stoji uu pismenom raportu svedočenja i da u sudnici neće da to ponove jer nije istina. I ne vredi! Sud je svejedno prsudio sam sebi da nije kriv! Jel neko nešto drugo očekivao?

TH
thekurcula
20:52 23.12.2011.

Zašto je Šešelj uopšte podnosio tu tužbu? ne zato što je očekivao drugačiju odluku suda. Šešelj sve što radi na tom sudu, a to je više puta eksplicitno rekao, ne radi zbog sadašnjeg trenutka nego zbog istorije. I ova epizoda sa odbijanjem tužbe za zastrašivanje svedoka imaće sasvim drugačiju vrednost kad se o tom sudu bude sa jedne istorijske distance razmišljalo. I ovo će ići u prilog shvatanja kako je haški sud bio dno dna globalne pravde i morala.

OB
-obrisani-
21:41 23.12.2011.

Kako taj sud fukcionise zna svako ko oce da zna.A Seselj zna da nece izaci,pa makar ga tuzili za ubistvo Kenedija.Onda bar moze za istoriju da pokaze pravo lice tog cirkusa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije