Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA TUŽITELJSTVA

Odbačena prijava protiv ravnateljice zbog širenja zaraznih bolesti

škola
Marin Tironi/PIXSELL
22.10.2020.
u 07:19

Nakon provedenih izvida utvrđeno je da navedena ustanova u inkriminirano vrijeme nije bila izvorom zaraze COVID-19 niti je bilo tko od zaposlenika i korisnika bio zaražen virusom SARS-CoV-2.

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je odbacilo kaznenu prijavu protiv 62-godišnjakinje koja je bila prijavljena  za širenje i  prenošenje zaraznih bolesti. Sumnjičilo ju se da je kao ravnateljica jedne ustanove od 11. ožujka 2020. do 24. ožujka 2020., nakon odluke Ministarstva zdravstva o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, propustila zdravstvenim djelatnicima osigurati zaštitnu opremu, educirati ih o uporabi zaštitne opreme i omogućiti rad od kuće, kao i onemogućiti rad ugostiteljskog objekta koji posluje unutar ustanove.

Nakon provedenih izvida utvrđeno je da navedena ustanova u inkriminirano vrijeme nije bila izvorom zaraze COVID-19 niti je bilo tko od zaposlenika i korisnika bio zaražen virusom SARS-CoV-2. Utvrđeno je i da i da nitko od korisnika u navedenom razdoblju nije imao izrečenu mjeru samoizolacije ili karantene te je ustanova prekršajno sankcionirana zbog rada ugostiteljskog objekta.

No ODO Bjelovar navodi da  počinjenje tog prekršaja nije u izravnoj korelaciji sa širenjem zaraze kod bilo koje konkretne osobe, zaposlenika ili korisnika navedene ustanove. Iz  svega navedenog proizlazi da 62-godišnjakinja  nije napravila propuste koji bi doveli do neposredne i konkretne opasnosti od širenja zarazne bolesti među ljudima ili prenošenja zarazne bolesti za životinja na ljude.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije