Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu hladniji dani

Od sutra počinje sezona grijanja u ovih šest gradova

Grijanje, ilustracija
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/6
30.09.2019.
u 17:13

Ogrjevna sezona 2019./2020. završit će najkasnije do 15. svibnja 2020.

HEP-Toplinarstvo u ponedjeljak je izvijestilo da će u utorak, 1. listopada, započeti s uključivanjem grijanja za približno 126.000 kupaca u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

Kažu da je za uključivanje grijanja u svim zgradama spojenima na toplinske sustave potrebno približno tri do četiri dana.

U novoj ogrjevnoj sezoni 2019./2020. grijanje će se prvo uključiti prioritetnim krajnjim kupcima – dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a potom i stambenim/poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

Iz HEP-Toplinarstva pozivaju kupce koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe, a njihove predstavnike suvlasnika ili upravitelje zgrada da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi u svim zgradama mogli uključiti grijanje.

Ogrjevna sezona 2019./2020. završit će najkasnije do 15. svibnja 2020., a odluku o isključivanju grijanja donosi distributer toplinske energije ovisno o vremenskim uvjetima, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 1

LA
larala
08:10 01.10.2019.

pitam se tko je ovdje lud , sezona grijanja za toplanu počinje određenog datuma a, ne ovisno o vanjskoj temperaturi. očito, po zimi, ljudi bi se trebali smrzavati jer se tobože toplinska energija ne smije rasipati a, dok je vani 25 stupnjeva toplana počinje sa grijanjem kako bi ljudima mogla napraviti nepotreban trošak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije