Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIUM POVIJEST
Povratak na članak

Od presuda u Nürnbergu prošlo je 75 godina – na vješala su otišli ne priznavši krivnju

Na sudu su tog 1. listopada 1946. na smrt osuđeni: Hermann Göring, Alfred Jodl, Ernst Kaltenbrunner, Wilhelm Keitel, Hans Frank, Wilhelm Frick, Joachim von Ribbentrop, Alfred Rosenberg, Fritz Sauckel, Arthur Seyss-Inquart, Julius Streicher te Martin Bormann u odsutnost

Komentari 15

DU
Deleted user
18:15 05.10.2021.

Normalno, po njima (i za njih) je sve bilo po zakonu. (Sarkazam, naravno)

VL
MX
Mister X
21:07 05.10.2021.

Od presuda u Nürnbergu prošlo je 75 godina – na vješala su otišli ne priznavši krivnju... Kada bi se smijelo suditi tima koji su sudili Nacistima , Koji su naravno bili krivci ! Šta mislite dali bi ti isti danasnas priznali krivicu za masovna ubojstva zarobljenika civila u Vijetnamu , Iraku ili Afganistanu pa i Gvantanamo zatvorima ? Ili bi odgovarali za pretjerano rasturanje raketama . Tko bi se osjećao krivim a ratovao je protiv krivaca a koji su samo za ubiti teritorijalista !!!

VL
DU
Deleted user
09:41 06.10.2021.

Joj kak se veselim kada se proces ponovi, samo na klupi buju Merkel, Drosten, Macron, Kurz, ...

VL
Avatar Joja
Joja
07:45 06.10.2021.

Za Nürnberški i Tokijski proces svi znamo, sta je sa ostalim zlocinom Britanaca koji su gusili prosvjede u Britanskoj Indiji kad su Indijcima nabili porez za rat, onda Havajskim Japancima 2.-3. generacije sto su bili zatvoreni po getama samo zato sto su Japanci. Onda puni brodovi Njemackih izbjeglica sa oznakama crvenog kriza iz Prusije (Vojno sposobni nisu imali status izbjeglice) koji su ih potapale Sovjetske podmornice...To nije zlocin?

VL
TV
Tvrdjava
22:14 05.10.2021.

Nije genijalac onaj koji radi sto voli. vec je genijalac onaj koji je odlican u onom sto ne voli....

VL
MM
mmaraci4
18:28 05.10.2021.

Nakon što su amerikanci bombama pobili 150.000 civila slijedila je "podjela pravde" fuj hrk pljuc bljak

VL
Avatar LOPANTA
LOPANTA
18:32 05.10.2021.

Zašto se Crkva nije suprotstavila ust.ašama?..........Poslije rata Vatikan je omogucio Pavelicu i mnogim ust.ašama bijeg i novi identitet...................... Skrivali su se u Papinskom Hrvatskom Zavodu Svetog Jeronima u Rimu................ Dokumenti obavještajaca koji su lovili naciste i ust.aše poslije II svjetkogog rarata to nedvosmisleno pokazuju.

VL
Avatar LOPANTA
LOPANTA
18:31 05.10.2021.

Podsjeca se da je Stepinac proglašenje NDH pozdravio, i apelirao na kler i vjernike da podrže režim Ante Pavelica.

VL
Avatar LOPANTA
LOPANTA
18:35 05.10.2021.

..dovoljno je u google utipkati .................*** Jasenovac - The cruelest death camp of all times *** .......trebalo vas je nagraditi ???

VL
Avatar LOPANTA
LOPANTA
18:36 05.10.2021.

Ocekujem ubrzo otvaranje arhiva u Vatikanu, pa da vidimo kakvu je ulogu imao zlocinac stepinac i katolicka crkva u Jasenovcu::::Teski dani za hereticku sljedbu koja se naziva Stepincevom crkvom...Najbolje bi bilo da se taj ustaški otpad medusobno pokolje negdje naa nekom polju, pa da ostatak normalnih ljudi može u miru živjeti. dio katolickog klera je u Drugom ratu veselo klao suprotno stado. Nešto veci je to odobravao.....Stepinac blagoslovio...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.