Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rampe podignute

Ukida se mostarina: Od ponoći Krčkim mostom besplatno

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
14.06.2020.
u 12:24

Naplata cestarine prestaje u 00:00 sati 15. lipnja, odnosno u ponoć s 14. na 15. lipnja.

Večeras u ponoć prestaje naplata cestarine na Krčkom mostu. U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture podsjećaju da je na sjednici Vlade RH prošlog mjeseca donesena odluka o pokretanju postupka za prestanak koncesije dane  Autocesti Rijeka-Zagreb (ARZ)  i pripajanja te tvrtke Hrvatskim autocestama (HAC) čime su se stekli uvjeti za ukidanje koncesije koju je ARZ imao za autoceste pod svojom nadležnošću, time i za Krčki most, a time se ostvarila i mogućnost ukidanja mostarine.

Stoga u ponedjeljak, 15. lipnja, počinje primjena Odluke o prestanku naplate cestarine na Krčkom mostu. Naplata cestarine prestaje u 00:00 sati 15. lipnja, odnosno u ponoć s 14. na 15. lipnja.

Iz Ministarstva poručuju da će naplatne kućice do daljnjega ostati, međutim rampe će biti podignute i promet će se odvijati bez zaustavljanja. Vozila u smjeru Krka prometnom regulacijom usmjeravat će se u dvije prometne staze, dok će vozila u smjeru kopna prometovati kao i do sada odnosno jednom prometnom trakom. Horizontalna i vertikalna signalizacija biti će prilagođena i informirat će korisnike o novom režimu besplatnog korištenja Krčkog mosta. U cilju postizanja što boljeg vođenja prometa i sigurnosti korisnika, iz Ministarstva mole sve vozače da se pridržavaju ograničenja i prate prometnu signalizaciju kao i poruke na info-displejima.

Video - Na autocestama postavljeni novi prometni znakovi 'Držite razmak'

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
12:51 14.06.2020.

Naplatne kućice će bit vraćene u funkciju poslije izbora, bez obzira na ishod.

TH
theo
13:17 14.06.2020.

ako hdz ne dobije željeni broj glasova na krku nakon izbora se vraća naplata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije