Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobičan sudski spor

Od bivše supruge i punice na sudu tražio 101.000 kuna, one oštro uzvratile

Grgo Jelavic/PIXSELL
16.03.2021.
u 20:29

Bivša supruga rekla je da je novac trošio na svoje potrebe i druge žene koje je imao

Bivšu suprugu i punicu tužio je čovjek iz Varaždinske županije, tražeći da mu solidarno isplate 101.000 kuna kao naknadu za uloženo u zajedničku imovinu u braku koji je trajao 20 godina. Kad je došao za zeta u staji je, ispričao je, zatekao četiri krave, bilo je i svinja, obrađivale su se njive i vinograd. Izračunao je da je u tih 20 godina braka uz prosječnu plaću od preko 6000 kuna zaradio najmanje 1,4 milijuna kuna, i sve je to, tvrdi, uložio u zajedničko domaćinstvo.

U svoje slobodno vrijeme obavljao je, kako je naveo u tužbi, teške poslove u poljoprivredi. Ne osporava da su i bivša supruga i punica također radile na polju, a supruga se, rekao je, bavila i djecom. Pobrojao je da su za vrijeme trajanja bračne zajednice, sve do razvoda, izvedeni razni radovi, od postavljanja željeznih vrata na garaži i drvarnici do drvene ograde na stepeništu. Istaknuo je i trošak kupnje i ugradnje kompletne PVC stolarije. Kupljene su i prikolica za gnoj te roto-kosa za traktor. Kad je odlazio, ostavio je 10 krava i četiri junice...

I bivša supruga i bivša punica osporile su njegov tužbeni zahtjev u cijelosti. Tvrde da je on svoju plaću uglavnom trošio za sebe jer je kupovao nove automobile, a smatraju i da njegov osobni dohodak nije bio ni približno 6000 kuna, nego znatno manje. Priznaju mu samo da je platio PVC stolariju vrijednu oko 50.000 kuna i da je dao 2000 kuna za sjenicu u vrtu, te još 500 kuna za aparat za varenje.

Na suđenju su povremeno frcale iskre. Na pitanje što je radio, bivša punica je rekla da je orao, tanjurao i hranio krave, no na početku bračne zajednice nije znao raditi na poljoprivredi. Čak je, rekla je, znao gledati televiziju dok su one hranile životinje. Bivša supruga rekla je da je novac trošio na svoje potrebe i druge žene koje je imao. Nakon saslušanja više svjedoka, među kojima su bila i njihova djeca, kumovi i susjedi, Općinski sud je presudio da bivša supruga i punica trebaju isplatiti polovicu traženog iznosa, oko 50.000 kuna. Toliko mu je ulaganja, naime, priznato.  

 

>> Pogledajte i ovaj video: Zdravko Mamić na konferenciji za medije nakon donesene pravomoćne presude

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Marko
Marko
20:45 16.03.2021.

50 000 s kamatama,opet je na istome...

AL
alfagt2015
20:45 16.03.2021.

i htjeo je 50000 ali se uvijek traži duplo.a one mu uopce nisu oštro uzvratile nege ce tek da vrate...pare 50 000kn

MO
modovisisajteMaraschino
22:11 16.03.2021.

američki način sa predbračnim ugovorima je zakon. znači, popis imovine prije ulaska u brak i nakon rastave imaju pravo na ono što piše u ugovoru a sve drugo se dijeli pola-pola

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije