Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavljeni rezultati

Od 2016. godine do prosinca 2022. godine u Vukovaru 1714 više zaposlenih

Zagreb: Ivan Penava o 32. obljetnici međunarodnog priznanja RH i drugim aktualnim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.01.2024.
u 18:12

Gradonačelnik Ivan Penava kazao je kako je gradskoj upravi i sada, kao i u prijašnjim vremenima, fokus bio na radnim mjestima te da su uspjeli preokrenuti negativan trend rasipanja radnih mjesta kroz razne mjere koje provode kao i ulaganja

U vukovarskoj gradskoj vijećnici danas su predstavljeni gospodarski rezultati Grada Vukovara tijekom 2023. godine u kojemu se posebno ukazuje na rast broja zaposlenih.  

- Od 2016. godine kada smo imali 9.057 radnih mjesta, u prosincu 2023. godine imamo 10.771 radno mjesto što je povećanje za 1.714 radnih mjesta, odnosno 18,92%. U odnosu na godinu ranije imamo 200 radnih mjesta više u gradu – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Dodao je kako je gradskoj upravi i sada, kao i u prijašnjim vremenima, fokus bio na radnim mjestima te da su uspjeli preokrenuti negativan trend rasipanja radnih mjesta kroz razne mjere koje provode kao i ulaganja. Napomenuo je i kako se prema analizi FINA-e Vukovar nalazi na 2. mjestu prema ukupnim prihodima poduzetnika u Hrvatskoj, odmah iza Zagreba i to prije svih zahvaljujući velikim grupacijama koje posluju u granama farmacije, avioindustrije, logistike i energetike…

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac istaknuo je da Grad Vukovar velika sredstva u gospodarstvo ulaže putem potpora koje se dodjeljuju poduzetnicima i poljoprivrednicima, a od ove godine i subjektima u turizmu te ribarstvu i akvakulturi.

POVEZANI ČLANCI:

-Od 2015. godine Grad Vukovar aktivno ulaže financijska sredstva u poticanje gospodarstva. Prošle godine smo direktno plasirali 345 tisuća eura našim poduzetnicima putem bespovratnih potpora, a od 2015. godine gotovo 4 milijuna eura. 2023. godine dodijeljeno je i 132 tisuće eura poljoprivrednicima. Suradnja između gospodarstvenika i Grada Vukovara uvijek je dvosmjerna te je naš fokus razvoj gospodarstva, a u idućem periodu nastavljamo istim tempom te nas očekuju i brojni novi veliki EU projekti koji će doprinijeti još većem razvoju Vukovara – kazao je Sušac.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić napomenula je kako gospodarstvo Vukovara bilježi porast u svim sektorima.

- U zadnjih 6 godina broj obrta porastao je za 83%. Svemu je zasigurno doprinio i novootvoreni trgovački centar, a uskoro ih očekujemo još. Vukovarska gospodarska zona je popunjena, a aktivno radimo i na popunjavanju gospodarske zone Dunav – rekla je Bilić. 

>> VIDEO Pogledajte doček novog avioprijevoznika u Zagrebu, u ponudi jeftini letovi za Istanbul

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
21:53 19.01.2024.

A Vlada kao ne radi ništa za Vukovar

AK
Aka
22:52 19.01.2024.

CIjenim i poštujem Vukovar i njegovu žrtvu u prošlosti, ali baš bi me zanimalo više od ovih inf o nezaposlenima, koliko je u zadnjih 10 godina narastao u HRvatskoj broj političara i političkih stranaka koje financiramo? To je u stvar pravi broj nezaposlenih, jer tko od njih realno išta radi? Uglavnom mlate praznu slamu, a to bi bilo najbolje da odu raditi na selo sa kojeg su i došli, pa da ga ožive, a ne da nam umiru sela jer je sav živalj otišao u političare.

Avatar kloštar
kloštar
03:02 20.01.2024.

Ma to je sigurno zasluga Plenkovića, hahahaha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije